Verslag

Wintertocht te St. Michiels Brugge & Stekene

2009-12-19 01:00 door Kadee

Zaterdag 19 december, er stond weer heel wat te gebeuren. Niet alleen gingen we wandelen in Brugge en Stekene, ook onze voorzitter was jarig. Een mooi sneeuwtapijt lag ons op de parking van het station op te wachten.


8 uur stipt, de bus vertrekt richting Brugge. Eens daar aangekomen maakt iedereen zich klaar om aan de wandeling te beginnen. Na een lekkere tas koffie, thee of warme chocomelk met een koffiekoek was iedereen paraat. Alles verliep vlot tot plots iemand ontdekte dat haar echtgenoot verdwenen was. Na een korte zoektocht vonden ze elkaar weer aan de kant van de weg.


Langs romantische steegjes en gladde trottoirs kwamen we aan de eerste kerstmarkt met ijspiste. Verderop in een zeer smal steegje ontdekte we een gezellig cafeetje ‘Staminee De Garre’, hier kon je het bier Garre drinken. Om veiligheidsredenen worden er maar 3 Garres per persoon geserveerd. De dorst was gelest en de tocht werd verder gezet. De volgende kersmarkt wachtte immers op ons. De geur van jenever, Glühwein, hamburgers, frieten, worst … kwam ons tegemoet. Er werden snel nog enkele mutsen gekocht om de barre kou te kunnen trotseren. In de controle post konden we ons opwarmen aan warme soep, koffie, chocomelk en bier.


Één van de wandelaars had zich voorzien van jenever, kaas, salami en kerstomaatjes om zijn vrienden te verrassen. Op het werversplein haalde hij zijn rugzak boven en toastte op een mooie en leuke dag. Verder door nog meer mooie en smalle straten kwamen we langs het ijssculpturen festival. Met onze inschrijvingskaart hadden we daar € 2 vermindering. Velen gingen dan ook een kijkje nemen en kwamen betoverend weer buiten.


Om 16uur vertrok de bus richting Stekene. Iedereen was mooi op tijd om te vertrekken. Nu iedereen wist dat onze voorzitter vandaag jarig was besloot zijn zus Frieda een verjaardagliedje te zingen en heel de bus zong uit volle borst mee. Hierna sloeg de vermoeidheid toe. De koude en het wandelen eiste zijn tol. Velen deden een dutje om weer fris en monter te zijn in Stekene.


Rond 17u15 kwamen we aan in Stekene, bij het uitstappen maakte velen hun dezelfde bemerking: “de meeste mensen zitten nu gezellig in hun zetel me een dekentje over de benen naar een film te kijken en wij, wij gaan in de kou wandelen!”. Gelukkig maakte de kleine kraampjes aan de kerststallen veel goed. Twee deelnemers zijn met grote spijt vroeger naar het vertrek moeten terugkeren. De andere hebben alle kerststallen bewonderd en goedgekeurd. De kou maakte geen slachtoffers maar sneed wel door merg en been. Om 21 uur vertrok de bus weer richting Bornem.


Na een koude, vermoeiende maar vooral leuke dag namen we afscheid van elkaar en kruisten in onze agenda 16 januari aan voor onze volgende uitstap.

Ga terug