Weekend Houffalize

2017-09-18 10:50 door Kadee

Weekend Houffalize:

Vrijdagmorgen 25 augustus hadden de eerste ingeschrevenen voor het weekend al afgesproken om 8 uur om gezamenlijk naar Houffalize te rijden en onderweg een ontbijt te nemen. Ze hadden er duidelijk zin in. In de loop van de voormiddag kwamen ze in Houffalize aan en zaten ze al aan de Achouffe.

Kort na de middag werd de groep alsmaar groter en wist men elkaar te vinden. Om 17:00 uur toen we van het stadje op de terugweg waren naar het hotel kwam de laatste deelnemer ons met de wagen voorbijgereden. Iedereen was nu present en we konden even later aan tafel in het restaurant, waar men speciaal voor ons een aparte ruimte voorzien had, zodat we allen samen konden zitten.

De zaterdagmorgen na het lekkere ontbijtbuffet besloten de meesten een wandeltocht te maken richting Achouffe, het dorp verscholen in de feeënvallei en niet de bepijlde wandelweg van Wandelsport Vlaanderen te volgen. Enkele dapperen zouden toch de afgepijlde 20 en 30 km tocht te gaan doen. De beschreven route leidde ons over rustige wegen, voorbij de prachtige St. Rochus kapel, door heuvelachtig bosrijk gebied naar onze bestemming. Toen we daar bijna waren kregen we telefoon van de 30 km wandelaar dat hij al in Achouffe was, terwijl hij daar op zaterdag helemaal niet moest zijn. Bleek dat er een aantal pijlen weggenomen waren door leden van de Luxemburgse wandelfederatie die het er moeilijk mee hadden dat een Vlaamse federatie wandelingen organiseerden op hun terrein. Hij besloot zich bij ons aan te sluiten en we hadden een aantal tafels gereserveerd in restaurant “La Petite Fontaine”, tegenover de brouwerij, de trots van Achouffe. Wist je dat de brouwerij gesticht is door een Waal en een Vlaming en dat het bier zijn speciale smaak ontleent aan het water van de bron van Cedrogne.

Na een lekkere snack en enkele glazen Achouffe besloten we de terugweg aan te vatten met de belofte om nog een tussenstop te maken in brasserie Les Cheras, waar we een aantal jaren geleden zo hartelijk ontvangen werden met Mirabellen jenever. Kort na het verlaten van Achouffe moesten we een hoogte van 178 m overwinnen met een stijging van 15 %, van een kuitenbijter gesproken. Gelukkig hadden we voldoende benzine in de tank. Om deze klim te vermijden hadden enkele dames besloten om met de wagen terug te keren. Na de doortocht van het dorpje Mont, kwamen we al vrij snel in Les Cheras aan, waar de wagendames ons al opwachtten.

Toen we net onze bestelling gedan hadden arriveerden een aantal jonge mannen die een vrijgezellenfuif voorzien hadden. Het duurde niet lang of we mochten meegenieten van de uitgelaten sfeer. De man die ging trouwen en uitgedost was in een kleed met daaronder een pamper, had enkele BH’s nodig, maar geen van de dames om hun BH uit te trekken. Daarop moesten de mannen hun bovenlijf ontbloten. Het duurde niet lang of we zaten daar met z’n allen in blote torso in de zon. Er zijn foto’s genomen, maar voor zover bekend gelukkig niet gepubliceerd.

In een uitgelaten stemming werd de tocht verdergezet en na korte tijd kwam het dorpje Taverneux in zicht. Gelukkig was hier geen enkele kroeg te bekennen en kwamen we allen ongedeerd weer in het hotel aan. Na een verfrissende douche konden we aanschuiven aan het buffet.

’s Avonds was er dan een blarenbal waar een aantal leden zich op de dansvloer konden uitleven. Ook verkozen anderen om het op het terras het wat rustiger aan te doen. Op het terras ja, want het was terrasjesweer. De zon had de ganse dag geschenen en de temperatuur was opgelopen tot 25° al werd het ’s avonds dan terug wat frisser, beter weer konden we ons niet indenken.

Op zondagmorgen na het ontbijt en het leegmaken van de kamer besloten we nog een afgepijlde wandeling van 10 km te doen. We werden rustige onvermoede paden opgestuurd, door bossen en veldwegen. Prachtig gewoon. In Taverneux, waar we de dag tevoren ook geweest waren, had met in het dorpshuis een rustpost ingericht. Nog een paar km langs verharde en onverharde wegen kwam Ol Fosse d’Outh weer in zicht en konden diegenen die dit wilden, nog een douche nemen en een snack eten, waarna enkelen alweer naar Bornem vertrokken en anderen in Houffalize nog iets gingen eten alvorens naar huis te gaan.

De deelnemers waren vol lof over het weekend, niet alleen het weer maakt natuurlijk veel goed, ook de sfeer onder de deelnemers was buitengewoon. In zoverre dat we met z’n allen besloten om volgend jaar terug te keren. Intussen zijn er al 25 kamers gereserveerd voor het laatste weekend van augustus 2018, maar deze keer blijven we tot maandag.

Tot een volgende!!