Tweedaagse reis naar de Eifel

2009-11-15 01:00 door Kadee

Eindelijk was het dan zo ver, de lang verwachte dag.
’s Morgens vroeg was iedereen paraat op het stationsplein, uitgezonderd enkele Weertenaars die nog op zomeruur stonden.

Verwelkoming door de voorzitter en de chauffeur en we waren vertrokken.

De eerste stop in Barchon, langs de snelweg, waar de innerlijke mens versterkt werd met een tas koffie, een croissant of een koffiekoek.

Vervolgens naar de stuwdam op de Gileppe, waar jammer genoeg de uitkijktoren nog gesloten was. De imposante leeuw leverde echter een hoop beeldmateriaal op.

Dan maar verder naar Monschau, waar we een demonstratie van glasblazen bijwoonden. De glasblazer bleek een meester in het vak, op enkele minuten tijd werden er fenomenale scheppingen uit glas gecreëerd. Na het vrij rondlopen door de imposante verkoopsruimte stond ons een heerlijk echt Duits middagmaal te wachten.

Het mooie stadje Monschau lag na de middag op ons te wachten om verkend te worden. Velen lieten zich gaan in de verschillende winkeltjes. Er werden vingerhoeden, eendjes en kerstversieringen gekocht. Iedereen beladen met cadeautjes terug de bus op.

Volgende halte, Rurberg aan de Rursee. Ook een stuwmeer waar het waarschijnlijk in de zomermaanden een drukte van belang is, nu op enkele verdwaalde wandelaars na, er weinig beweging was. De meesten zochten de warmte op en genoten van een stuk lekkere taart met “sahne” en warme koffie.

Na een korte busrit bereikten we Einruhr, waar ons hotel sprookjesachtig verlicht op ons lag te wachten.

De verdeling van de kamers leverde voor enkelen de nodige problemen op, in zoverre dat er een andere verblijfplaats 50 m verder diende gezocht te worden.

Na het avondmaal kwamen we gezellig samen in de bar. Hier was een optreden voorzien van een speciale entertainer, ingehuurd door de wandelclub. Zonder in detail te treden, dit heeft geduurd tot in de late/vroege uurtjes.

Zondagmorgen, lekker zwaar ontbeten want een zware wandeling wachtte ons. Onze ervaren gids sprak over een licht hellend parcours voor we vertrokken. Voor sommigen bleek dit nog zwaar tegen te vallen, in plaats van lichte hellingen waren het verdorie steile hellingen die moesten beklommen worden. Dit ontlokte Rita de opmerking dat we wel wandelaars waren, maar geen berggeiten.

Zondagmiddag kregen we nog een middagmaal in het hotel voorgeschoteld bestaande uit aardappelen, vlees en schorseneren. Hiervan kon tot ’s avonds op de bus nog nagenoten worden.

Na het middagmaal reden we naar Valkenburg waar we de “gemeentegrot” bezochten. Met het treintje werden we daar doorheen gereden, terwijl de chauffeur toelichting gaf over de verschillende bezienswaardigheden. Voor velen van ons was dit bezoek een unieke ervaring.

Nog was het niet gedaan want onze laatste halte was Vaals. Omdat al snel donker werd hebben slechts enkelen het echte 3 landenpunt gezien. We hebben afscheid genomen in restaurant “de Wilhelminatoren” met een lekker diner om vervolgens huiswaarts te keren.

Hopelijk heeft iedereen er van genoten en is dit voor herhaling vatbaar. Met dank aan de voorzitter en de autobuschauffeur.