Verslag

Rommelland Weert

2013-08-24 10:10 door Kadee

Rommelland op zaterdag 17 augustus:

De dag begon niet al te best, bij de bakker waren de bestelde broodjes nog niet klaar. Men verzekerde ons echter dat ze op tijd zouden geleverd worden. De bezorger die later ook effectief langs kwam, was niet te spreken over dit voorval, hij had een extra reis moeten maken en dan nog een heel eind te voet moeten gaan om het bestelde geleverd te krijgen.

Zonder broodjes dan maar onder een bewolkte hemel naar Weert, waar het al een drukte van belang was. De standhouders bleken druk doende hun kramen op te zetten en hun waren uit te pakken. Om 6:30 uur waren op 2 na, alle medewerkers ter plaatse en konden we beginnen met de tenten op te stellen. Tafels, stoelen en bakplaten werden aangesleurd, rond 8:30 h waren we hiermee klaar. De koelkasten waren de vorige dag al gevuld met drank en deze was al goed gekoeld. Nu snel ontbijten en dan beginnen aan het beslag voor de pannenkoeken.

Om 9:30 h werden de eerste braadworsten op de braadslee gelegd om al voorbereid te zijn op de eerste klanten. Om 10:00 h vroegen al mensen om pannenkoeken, daar het beslag nog niet klaar was moesten we hen verwijzen naar een later tijdstip. Om 11:00 h konden dan eindelijk de eerste pannenkoeken aangeboden worden. Gelijktijdig kwam ook de verkoop van braadworsten op gang om kort daarna weer stil te vallen. Er was ook nog niet veel volk komen opdagen. Blijkbaar wachtten veel mensen tot de zon tevoorschijn zou komen. En vanaf 11:30 h was het dan zover. Meer en meer mensen bezochten onze stand en stilaan kwam er ook vraag naar de gebakken mosseltjes.

Vanaf dan werd het druk, druk, druk. Jammer dat we niet meer braadworsten hadden, tegen 13:45 h was de laatste verkocht, veel te vroeg! Gelukkig waren er nog de mosseltjes en pannenkoeken. Op ons terras konden de mensen even uitblazen van het slenteren over de markt en ze maakten daar ook dankbaar gebruik van. Tot twee maal toe dienden we beslag bij te maken om in de vraag naar pannenkoeken te kunnen voorzien. Van een succes gesproken!

Zo rond 17:30 h waren we qua etenswaar dan toch uitgeput, drank was er nog voldoende behalve bier. Vreemd toch, vorig jaar hadden we nauwelijks enkele blikjes Jupiler verkocht en nu kwamen we te kort. Om 18:00 h waren de laatste klanten verdwenen en konden we beginnen met het afbreken van de stand. Veel van onze leden hebben de moeite genomen om eens langs te komen, waarvoor onze hartelijke dank.

Nog even het geheugen opfrissen: onze volgende afspraak is de 3-daagse reis naar Normandië van 30 augustus t.e.m. 1 september, op 28 september het feest voor de medewerkers aan de Nationale Wandeldag, op 12 oktober hebben we de busreis naar Yerseke en op 20 oktober onze 45ste Oktobermarsen.

Ga terug