Rommelland te Weert

2012-08-20 11:17 door Kadee

Rommelland op zaterdag 18 augustus:

Heet, heter, heetst zo kon je het weekend van 18 augustus wel omschrijven. Gelet op de voorspellingen hadden we onze inkopen wat drank betreft hierop afgestemd. Later bleek dat we nog te kort kwamen en er moest bijgehaald worden.

De meeste voorbereidingen hadden we vrijdagmiddag al getroffen, koelkasten, grote paraplu’s, tafels en stoelen werden aangesleept. Koelkasten werden al zoveel als mogelijk gevuld, kwestie van alle dranken koud te krijgen.

De zaterdagmorgen brak aan en de bestelde broodjes  werden rond 6:20 uur bij de bakker afgehaald. In Weert was het toen al een drukte van jewelste. De marktkramers waren hun waren aan het uitpakken zodat het voorzichtig manoeuvreren werd tot aan onze stand. De tent werd uitgepakt en opgesteld, de bakplaat voor pannenkoeken ter plaatse gebracht. De paraplu’s werden open geplooid, de tafels en stoelen aangesleept en ons terras was klaar. Nu snel nog even ontbijten voor de grote drukte eraan komt.

Om 9:45 uur werden de braadworsten en de bakplaat geleverd zodat we volledig klaar waren om van start te gaan. Zo rond de klok van 10:00 uur kwamen onze eerste dorstige klanten al toe. Er was koffie, er was frisdrank en de eerste braadworsten lagen al op de plaat te sudderen.

Om 11:00 uur vonden de braadworsten hun weg naar de hongerige magen. Het zou niet meer stoppen tot we om 14:30 uur er volledig doorheen waren. We moeten er volgend jaar nog maar eens een 50-tal meer bestellen. Intussen gingen ook de pannenkoeken vlot van de hand. Het was heerlijk vertoeven op ons terras, dit was dan ook constant gevuld met vooral leden van onze club, maar ook andere mensen vonden het een gezellig plaatsje. We gaan het volgend jaar ook nog wat moeten uitbreiden.

Aan het eind van de dag hadden we nog welgeteld één traytje Cola Light over, al het andere was verkocht. Zelfs met minder volk dan andere jaren wegens de hoge temperatuur, konden we van een ongelooflijk succes gewagen. Bedankt aan alle bezoekers om ons te steunen!