Verslag

Rommelland 2014

2014-08-21 11:45 door Kadee

Rommelland op zaterdag 16 augustus:

Deze zowat grootste rommelmarkt van de streek lokt ieder jaar weer een massa standhouders, maar ook veel bezoekers. Weert blijft ondanks het verdwijnen van restaurants en andere horeca zaken toch een aantrekkingspool.

Al een aantal jaren is Wandelclub Kadee aanwezig op deze markt met eten en drank. Dit is bij velen bekend en er wordt ook graag van onze diensten gebruik gemaakt. Dit jaar hadden we weer 2 nieuwe zaken: er was de nieuwe grote tent en we hadden bijkomend hamburgers op het menu staan. Beiden kenden een ongekend succes, van de tent werd tijdens de buien rond de middag dankbaar bebruik gemaakt om te schuilen. Ook konden de mensen hier rustig, gezeten aan een tafel, hun hamburger, braadworst, pannenkoek of gebakken mosseltjes eten en gezellig iets drinken.

De tent van 5 bij 10 m hadden we de avond tevoren al opgesteld in de tuin van Gaby Vermeir. Ons eerste werk op zaterdagmorgen was om één zijde de steunpalen te verwijderen en de tent over de haag te tillen. Dat lukte aardig en 5 minuten later konden we al de tafels en banken er onder plaatsen. De tweede tent plaatsen en inrichten als keuken duurde iets langer maar verliep vlot door de vele helpende handen.

Ieder jaar bestellen we meer voeding en ondanks de regen ’s middags, waren we weer vroeger uitverkocht met hamburgers en braadworsten. Onze hamburgers waren vers, geen ingevroren rommel, nog diezelfde morgen gemaakt en dat kon men ruiken en proeven. De complimenten hiervoor waren niet uit de lucht. Rond 12:00 uur was er zowaar een stormloop naar onze afspanning en stond men tot de overzijde van de straat aan te schuiven. Nooit gezien!

Sporadisch werd er voor de middag al eens een bakje gebakken mosselen of een paar pannenkoeken besteld. Toen onze braadworsten en hamburgers verdwenen waren, kwamen ook deze gerechten aan bod. Na 2x bijmaken van pannenkoekenbeslag bleken we ook daar door onze voorraad heen en bleef er alleen nog drank over om te verkopen.

Bedankt aan iedereen die ons bezocht heeft en bedankt ook aan de medewerkers om Rommelland 2014 tot een succes te maken. De les die we gaan trekken voor volgend jaar: opnieuw meer bestellen!

Ga terug