Rommelland

2016-10-18 11:41 door Kadee

Rommelland op zaterdag 20 augustus:

Naar jaarlijkse gewoonte stonden we ook dit jaar weer met onze eet- en drankenstand op de meest bezochte rommelmarkt van de streek. Het was niet zo warm dan andere jaren en er was ook wat regen voorspeld. Dus waarschijnlijk zou er minder volk komen opdagen.

Onze grote tent stond weeral van vrijdagavond klaar om zaterdagmorgen direct over de haag, die ieder jaar een beetje hoger lijkt te worden, getild te worden. Hetzelfde ritueel van alle jaren speelde zich daarna af. Tafels en banken plaatsen in de grote tent en onze twee andere kleine tenten opzetten. Met de tafels en bakplaten in de kleinere tenten opstellen en koffie zetten waren we snel klaar en konden we eindelijk ontbijten.

Om 9:30 uur werden de vuren aangestoken en konden we gaan bakken. Vanaf 10:00 uur waren onze eerste hongerige klanten al paraat voor een hamburger. De braadworsten en pannenkoeken volgden kort daarna. Niettegenstaande er beduidend minder bezoekers waren bleek onze tent de ganse dag door druk bezet. We krijgen wel de indruk dat schepenen en andere gemeenteraadsleden een te druk schema hebben, we hebben er geen enkele waargenomen.

Zoals ieder jaar was de reus, deze keer alleen op stap. Zijn gemalin was er niet bij. Alleen is wellicht niet het juiste woord want gewoonlijk worden zij vergezeld door een orkestje. Deze keer echter had een gulle sponsor een ganse harmonie betaald. Dit vertaalde zich in nogal wat drank die moest uitgedeeld worden. Wij steunen echter graag dit initiatief.

We hadden evenveel ingekocht dan vorig jaar. Niettegenstaande het mindere aantal bezoekers waren we aan het eind van de dag nagenoeg uitverkocht. Om 18:00 uur konden we beginnen met alles af te breken maar met de vele hulpzame handen was ook dit in een minimum van tijd geklaard en konden we zelf nagenieten van een portie frieten met stoofvlees.

Bedankt leden en niet leden van Kadee die ons bezocht hebben en bedankt ook aan de medewerkers om steeds klaar te staan voor de club.