Rommeland te Weert

2011-08-22 12:51 door Kadee

Rommeland te Weert op zaterdag 20 augustus.

Het beloofde op zaterdag 20 augustus, een van de weinige zomerse dagen te worden. Verschillende standhouders waren vanaf 5 uur in de morgen al in de weer met hun waren uit te stallen op de hen toegewezen plaatsen.

Omdat wij voeding en drank gingen verkopen mochten wij nog wat langer slapen. Bij de bakker waren er 100 broodjes besteld tegen 6 uur, maar pas om 6:45 uur kregen we deze mee. Geen probleem, we waren alsnog voor 7 uur in de Weert. Onze papieren werden grondig bestudeerd alvorens we mochten doorrijden tot op onze stand ter hoogte van de Appeldijkstraat nr. 20.

Onze tent stond in een mum van tijd recht en opstellen van bakplaten en tafels was met verschillende helpende handen gauw geregeld. Koelkasten werden ter plaatse gereden en gevuld met frisdranken en bier. Nu nog wat muziek organiseren en we waren klaar. Er is wel degelijk sprake van bakplaten omdat we zowel pannenkoeken als braadworsten zouden serveren. Omdat dit de eerste keer was, hadden we voorzichtig slechts 100 stuks ingekocht, kwestie van met geen overschot te blijven zitten.

Precies om 10:00 uur was de koffie klaar en werden al enkele braadworsten op de braadslee gelegd. Het beslag voor de pannenkoeken was men nog aan het voorbereiden. Vόόr 10:00 uur zag je mensen die er op uit waren bepaalde zaken te kopen en van kraampje tot kraampje slenterden om te kijken wat er zoal aangeboden werd. Vanaf 11:00 uur kwam de echte stroom op gang, geen kopers maar wandelaars, genietend van het mooie weer. Vanaf dan kwam ook onze verkoop stilaan op gang.

Bijna constant hadden we klanten die dorst of honger hadden. De braadworsten gingen vlot van de hand en al om 14:30 uur waren ze allemaal in de magen verdwenen. We hadden te weinig aangekocht, maar intussen was ook de verkoop van pannenkoeken op gang gekomen. Gelukkig konden we hiervan nog 2 keer beslag bijmaken en tegen 17:00 uur waren we, wat dat betreft, ook uitverkocht. Met het warme weer, liepen ook de frisdrank en het bier als een trein. Op enkele blikjes bier na was alles op.

Wij hadden een oproep gedaan aan onze leden om even langs te komen en iets te nuttigen. Slechts enkelen hebben aan deze oproep gevolg gegeven, aan hen hiervoor onze hartelijke dank. We mogen hopen dat het merendeel, als gevolg van het goede weer, andere oorden opgezocht hadden of verhinderd waren en niet omdat men het de club niet gunde. Je mag er van op aan dat alle inkomsten integraal naar onze leden terug gaan.