Paastochten

2017-04-23 11:04 door Kadee

Paastochten op maandag 17 april:

Ondanks vermeld op de aanvraag via het evenementenloket van de gemeente, is er geen antwoord gekomen op de vraag om kledij en fruit te verkopen in het Breeven. Bij de gemeentediensten hebben ze dan de beslissing overgelaten aan de verantwoordelijke van de Sportdienst. Het antwoord laat zich natuurlijk raden. Geen toestemming en noodgedwongen hebben we dan maar Regatta en de fruitverkoper ingelicht over deze weigering. Onbegrijpelijk want dit soort zaken stoort niemand.

Verder verliepen de voorbereidingen naar wens en was alles in een minimum van tijd klaar. Lareco had, zoals vorig jaar, gezorgd voor de WC-wagen in rustpost “De Reedonk”. Het enige probleem dat zich voordeed was op zaterdag, de airco van de bestelwagen van Aerts bleek defect en we moesten de wagen omruilen.

De maandagmorgen, de dag van de organisatie, brak aan onder een gutsende regen. Al vanaf 4:30 h viel het water met bakken uit de lucht. Dit duurde tot ongeveer 8:30 h, toen klaarde de lucht op. Natuurlijk was dit twee uur te laat, waardoor het aantal wandelaars beperkt bleef tot 1346. Gezien de omstandigheden nog een behoorlijk aantal.

Gelukkig bleef het de rest van de dag droog. Met 470 niet leden van een wandelvereniging hadden we weer zeer veel gelegenheidswandelaars uit de streek. Hiervan hebben zich weer een aantal ter plaatse ingeschreven als lid van onze wandelclub. Dit jaar zijn er al 35 nieuwe leden die de weg naar Kadee gevonden hebben.

Dat de afwezigen ongelijk hadden hoeft geen betoog. Onze klanten lieten zich niet pramen en de sfeer zat er goed in. Onze levende Paashazen oogsten veel succes en velen lieten zich samen met hen fotograferen. Ieder uur werden er 4 prijzen getrokken en de hoofdprijs, het weekend in Houffalize of Oostende werd gewonnen door een dame uit Temse, lid van Wandelclub Ibis uit Puurs.

Onze rustposten konden op tijd afsluiten zodat ook deze mensen konden helpen bij het ontruimen van onze grote vertrekzaal. Rond 20:30 h waren we met alles klaar en konden we moe maar tevreden huiswaarts keren.