Verslag

Mini-Dodentochten 2010

2010-09-09 21:12 door Kadee

Mini-Dodentochten op zaterdag 14 augustus:


Zaterdagmorgen komt de zon ietwat aarzelend op.
Samen met de eerste Dodentochtstappers die hun 100 km afgehaspeld hebben, komen ook de wandelaars toe, die vertrekken voor de door hun gekozen afstand: 6 – 12 – 18 of 24 km. Deze keer was er niets fout gelopen, alles was op tijd geleverd. Links en rechts kwam al de geruchtenmolen op gang. Zou dit de laatste editie van de mini-dodentochten worden?
Gestaag kwamen de wandelaars zich aanmelden en om 15:00 uur werd de inschrijving afgesloten met 757 deelnemers. Op zich een mooi resultaat waar we best tevreden mee zijn. Wat opviel, zijn de deelnemers die de moeite gedaan hebben om ver te reizen. Zo noteerden we een groot aantal deelnemers van de kuststreek, Limburg, Wallonië en het Brusselse. Ietwat onverwacht mochten we ook een Noor noteren.
Rond 17:15 uur ontstond er beroering in de tent. Onze penningmeester kwam over de eindmeet, hij had voor de 30ste keer de Dodentocht uitgestapt. Zijn familie had vooraf al Cava koud gezet en voor versnaperingen gezorgd. Iedereen van onze club die aanwezig was, mocht meegenieten van dit heerlijke vocht.
Tegelijkertijd hing er toch een schaduw over het hele gebeuren want ja, dit was inderdaad de laatste editie van de minitochten. Maar niet getreurd, volgend jaar starten we met een gloednieuwe wandeltocht op 30 juli met vertrekplaats in Wintam. De Binnenschippertochten, genoemd naar het gelijknamige beeld dat daar aan de kerk opgesteld staat.

Ga terug