Ledenfeest 50-jarig bestaan

2018-11-28 15:54 door Kadee

Ledenfeest op zaterdag 24 november 2018:

Er was begin dit jaar afgesproken met de gemeente dat vroegere en huidige bestuursleden van onze vereniging op zaterdag 24 november zouden ontvangen worden in de raadszaal van het Landhuis om gehuldigd te worden voor het 50-jarig bestaan. Tot onze verbazing kwamen we er zelf achter dat op dezelfde dag Sinterklaas eveneens in de raadszaal zitting zou hebben. Een mailtje naar het gemeentehuis leerde ons dat men onze viering uit het oog verloren had en men een nieuwe datum zou voorstellen. Dit is intussen zaterdag 1 december om 15:00 uur geworden.

Om 17:30 uur openden de deuren van zaal Kloosterheide voor het jaarlijks ledenfeest dat, hoe kan het ook anders, volledig in het teken stond van het 50-jarig bestaan van de club. De tafels waren toen al keurig gedekt en versieringen aangebracht. Niet minder dan 118 leden hadden zich ingeschreven, dat er dan nog een 160-tal niet konden of geen interesse hadden kon de pret niet drukken.

We werden verwelkomd, zoals bij zo’n, gelegenheid past, met bubbels en warme hapjes. Kosten noch moeite waren gespaard om de avond te laten slagen. In de speech stipte de voorzitter aan dat het niet veel clubs meer gegeven is om het 50-jarig bestaan te vieren. Verdeeldheid en onmin leiden vaak tot ontbinding van de verenigingen. Ook Kadee heeft woelige tijden meegemaakt, processen werden gevoerd over het gebruik van de namen Paastochten en Oktobermarsen, de scheiding met Dodentocht begin jaren tachtig liet ook zijn sporen na. Maar Kadee zou Kadee niet zijn om al deze problemen het hoofd te kunnen bieden. De club is levendiger dan ooit: het ledenaantal is nagenoeg verdubbeld en dat stelde ons in staat om in 2013 de Vlaamse Wandeldag te organiseren, in 2014 zijn we van een feitelijke vereniging overgegaan naar een vzw, intussen organiseren we al 5 succesvolle wandeltochten per jaar. De relatie met Dodentocht is beter dan ooit, niet alleen nemen een groot aantal van onze leden deel aan de 100 km zelf, een evenredig aantal helpt mee aan de organisatie.

Om al deze redenen is een dankwoord aan de leden op zijn plaats, maar nog meer dank zijn we verschuldigd aan de medewerkers die steeds klaar staan om onze eigen organisaties in goede banen te leiden. Een speciaal dankwoord en een geschenk ging naar Paul Vanderbiesen die besloten heeft zich uit het bestuur terug te trekken, maar niet voordat hij zijn opvolger Jos Rottiers ingewerkt heeft.
Een extra bedanking en dito geschenk was er voorzien voor een echtpaar dat steeds klaar staat om niet alleen mee te helpen, maar zelfs het voortouw te nemen bij onze organisaties. Het begint al bij het ophangen van de pijlen, het klaarmaken van de zalen, het slepen met zware materialen, tot zelfs het wegnemen van de pijlen. Niets is hen te veel, het gaat om Leo Gorissen en Gerda van Doorslaer.

Na deze inleiding konden we eindelijk aan tafel. Het koude buffet met gekookte zalm, gerookte zalm, gerookte heilbot, tomaat-garnaal, langoustines, rosbief, kippenboutjes, everzwijnpaté, eenden mousse met Porto en uienconfijt en groenten buffet zag er niet alleen uitnodigend uit, het smaakte ook uitmuntend.

Nadien werd het warm buffet op de BBQ bereid opgediend: zalm op vel, parelhoenfilet en kalkoenrollade gevuld met spek en boschampignons en wildragout van het huis.

Als afsluiter werd het desserten buffet geserveerd met daarbij een geweldige feesttaart met Kadee 50 jaar er op. Een foto hiervan is terug te vinden op onze facebookpagina.

Wie dacht dat de avond hier zou eindigen kwam bedrogen uit, niet minder dan Track United speelde ten dans. Dat het dan laat werd hoeft geen betoog.

Velen zullen nog lang napraten over deze geweldige avond. Afsluiten kunnen we maar met één slogan: Lang leve Wandelclub Kadee Bornem!