Ledenfeest 2015

2015-11-28 15:29 door Kadee

Ledenfeest op zaterdag 21 november:

Zaterdag 21 november, vooravond. De sneeuwvlokken, die ’s middags even het beeld van een prachtig wit sneeuwtapijt hadden opgeroepen, zijn intussen opgedroogd en enkel de kou en de gevallen bladeren herinneren ons eraan dat het eind november is.

Binnen in zaal Kloosterheide is het echter gezellig warm. De gedekte tafels, nog mooier gemaakt  met groene lopers en opgefleurd met prachtige bloemstukjes, wachten op de eerste bezoekers. En die komen rond half zes druppelsgewijs binnen gewandeld (zoals dat van leden van een wandelclub wordt verwacht). Allemaal blijde gezichten, kussen worden kwistig rondgedeeld, nieuwtjes uitgewisseld, plaatsen uitgekozen. Nog voor het gezelschap voltallig is, nog voor de bubbels hun werk kunnen doen, zit de sfeer er al in.

Als afsluiting van de receptie neemt onze voorzitter het woord. Na de officiële verwelkoming geeft hij een kort overzicht van de resultaten van de wandeltochten van het afgelopen jaar en bedankt iedereen voor zijn/haar hulp en inzet. Zoals gebruikelijk wordt ook een uitzonderlijke prestatie “in the picture” gezet. Dit jaar is het de beurt aan Eduard Vermeir. Naast zijn dagelijkse inzet in het vroegere en huidige bestuur van onze club en de opmerkelijke score van 60.000 km op de teller in zijn wandelboekje, ook zijn 35ste succesvolle deelname aan de Dodentocht, zijn redenen om hem te vieren. Deze keer gebeurt dit niet met de gebruikelijke bloemen, maar met enkele meters afdeknetten voor zijn moestuin. Een geapprecieerd geschenk dat Eduard al lang op zijn verlanglijstje had staan.

Wanneer het ceremoniële gedeelte is afgelopen, komt het culinaire deel van de avond. En laten we eerlijk zijn, hét gedeelte waar reikhalzend wordt naar uitgekeken (niet zozeer met de hals, maar wel met andere lichaamsdelen). Men zegt dat Vlamingen Bourgondiërs zijn (en een niet onbelangrijk deel van onze leden mag zich als fanatiek volgeling beschouwen), maar traiteur De Kouterhoeve heeft iedereen letterlijk en figuurlijk de mond gesnoerd met een subliem koud en warm buffet, gevolgd door een dessertbuffet om “u” tegen te zeggen.

Tot zover het minder inspannend gedeelte van de avond. Hoog tijd om die extra calorieën er weer af te krijgen tijdens het muzikale gedeelte. DJ Bart krijgt het opnieuw gedaan om de dansvloer bevolkt te houden. Zijn muziekkeuze weet jong en oud (of in dit geval: minder jong) te verleiden een dansje te placeren. Tot in de vroege uurtjes wordt er gedanst en geswingd.

Sommigen raken veel vocht kwijt, anderen nemen veel vocht tot zich. Voor die eerste groep was het een geslaagde avond, voor de tweede groep iets minder.

Maar och kom: “wa ge doe da doet er niet toe, moar doe get en doe get goe!"

Op naar het volgende feest!