Ledenfeest 2014

2014-11-24 16:02 door Kadee

Ledenfeest 2014 op zaterdag 22 november:

Dit was de eerste keer dat het ledenfeest op de 3de zaterdag van november plaats vond. Vanaf nu zal dit steeds op deze dag doorgaan zodat de leden die dag al bij het begin van het jaar kunnen aankruisen. Voor deze editie hadden 93 leden zich opgegeven om in zaal Kloosterheide mee te vieren.

Bij het binnenkomen van de zaal werden we verwelkomd door een man,uitgedost in een ietwat verfrommelde smoking, die de jassen aannam en in de vestiaire deponeerde. Aan iedereen bracht hij het nummer over waar hij de desbetreffende jassen gehangen had. Verschillende mensen betrouwden dit niet en hingen zelf hun jas aan de kapstok of hielden hem bij zich.

Omdat de meesten zo vroeg aanwezig waren, zijn we maar gelijk met de receptie begonnen. Naast het normaal ogende personeel van de traiteur vulde diezelfde man nu ook de glazen bij, terwijl hij de ene na de andere grap uit zijn mouw schudde. De sfeer zat er zo al bij de aanvang in.

Voor hun onbaatzuchtige bijdrage aan het opzetten van de boekhouding van de vzw werden Frans De Laet en zijn echtgenote Denise Segers in de bloemen gezet. Hij heeft urenlang de cijfers in het programma gebracht en onze penningmeester ingewijd in de geheimen van het boekhouden. Zijn vrouw heeft hem al die uren moeten missen.

Jarenlang heeft Gilbert Mesans deel uitgemaakt van het bestuur van Kadee. Hij vindt zichzelf stilaan te oud worden en heeft te kennen gegeven aan het eind van het jaar te willen terugtreden. Jeannine De Bruyn, zijn echtgenote heeft jarenlang de keuken bemand tijdens onze organisaties. Ook zij wil nu afhaken. Wij konden dit niet laten gebeuren zonder hen daarvoor hartelijk te danken en hen eveneens in de bloemen te zetten.

Toen was het tijd om aan te schuiven aan het buffet, Er stonden een veelvoud aan lekkere hapjes klaar, vlees, verschillende soorten vis, groenten, kortom het hele gamma was aanwezig. Dat het smaakte kon je wel merken. Intussen werd het warm buffet klaargestoomd en niet veel later konden we hier ook aanschuiven. Terwijl we het ons lieten smaken verscheen de kok en ging van tafel tot tafel de toch al aanwezige stemming nog wat opschroeven. Het gelach was niet uit de lucht.

Een welgekomen pauze werd ingelast alvorens het dessertenbuffet verscheen. Opnieuw een gamma aan heerlijkheden werd ons voorgeschoteld. De laatste gaatjes moesten gevuld worden. Het examen van onze nieuwe traiteur mocht dan ook geslaagd genoemd worden.

De kok had zijn ronde gemaakt en plots stond daar een bruine pater. Geen van het klooster te Bornem, want daar zijn geen paters meer. Neen, een wildvreemde, die sprekend op de ober en op de kok leek. We kregen een donderpreek over ons heen zoals vroeger alleen  missionarissen dat konden. Tussendoor werden er ook anekdotes opgehaald die onze Kadee wandelaars ooit meegemaakt hadden tijdens de weekends in het vakantieverblijf Kosmos op de Rodeberg, tijdens de Vierdaagse van de IJzer en de Tweedaagse Kustwandeling.

Dan was het tijd om te dansen, de muziek werd luider gezet, opgepast niet te luid want we mochten de 95 decibel niet overschrijden. Geen probleem echter, de sfeer bleef er in tot in de vroege uurtjes. We waren blij verrast de vele helpende handen te zien om de zaal op te ruimen. Bedankt aan iedereen, we hebben echt genoten van dit feest.