Kerstmarkt Weert 2012

2012-12-11 14:50 door Kadee

Kerstmarkt te Weert op vrijdag 7 december:

Een vereniging staat of valt met de steun van zijn leden. Dat is op kerstmarkten en andere evenementen die men organiseert niet anders. Als de opkomst van de eigen leden laag is, heeft men over het algemeen ook weinig inkomsten. In ons geval mochten we nog niet klagen, al lag de opkomst onder de verwachtingen en beduidend minder dan vorig jaar. De weersvoorspellingen waren dan ook niet optimaal geweest, het draaide gelukkig anders uit en de wegen waren in perfecte staat. Waarschijnlijk hadden velen het zekere boven het onzekere genomen.

De markt kwam ook al laat op gang, de eerste bezoekers kwamen rond 18:30 uur pas opdagen. Vanaf dan echter was onze tent goed gevuld en de temperatuur steeg zienderogen, niet alleen door de warmte van de bakplaten en de terrasverwarmer, maar ook door al de verschillende jenevers die er vlot in gingen. Dat maakt natuurlijk de tongen los en men kreeg er zowaar ook honger van.

Rond 22:00 uur werd er een stuk rustiger en kwamen de collega standhouders al eens een praatje slaan en iets consumeren. De algemene indruk was, dat er minder volk is komen opdagen dan de vorige edities. Ook is er nu meer concurrentie voor voeding dan vroeger, dat maakt dat de koek in kleinere stukken moet verdeeld worden. Misschien moeten we volgend jaar met iets nieuws komen?

Dat er toch veel gedronken is en voor sommigen veel teveel, werd bewezen door de man die ongewild een bad nam in de beek die door het slijkneuzenplein loopt. De brug liet hij letterlijk links liggen en waagde de sprong. Hij had zich misrekend en viel prompt achterover in het water. Na meerdere pogingen en weer terug in het water glijden lukte het hem om op de kant te raken. Zonder omzien en lekkend aan alle kanten is de man in zijn auto gesprongen en in volle vaart weggereden.

Tot slot willen wij langs deze weg, de leden hartelijk danken die ons door aanwezig te zijn, hun steun betuigd hebben. Weet dat alle inkomsten rechtstreeks of onrechtstreeks terug gaan naar de leden.