Kerstmarkt te Weert

2011-12-29 15:16 door Kadee

Kerstmarkt te Weert op vrijdag 9 december:

Al was de start voorzien om 18:00 uur ’s avonds, toch waren er verschillende vrijwilligers in de voormiddag al bezig de tenten op te zetten. Het duurde dan ook niet lang of beide tenten van 6 x 3 m stonden overeind. Verlichting werd aangesleurd en opgehangen. Tafels, stoelen en bakplaten werden opgesteld. ’s Middags snel wat eten en daarna kon de kerstversiering door enkele enthousiaste dames opgehangen worden.

Tegen 17:00 uur was alles ter plaatse, verschillende flessen met allerlei soorten fruit- en gewone jenevers, braadworsten, frisdranken en bier maar vooral witte en rode wijn. Kerstkledij werd bovengehaald en aangetrokken.

Rond 18:00 uur kwamen onze eerste klanten, de eerste braadworsten waren klaar en vonden hun weg naar de hongerige magen. Een half uurtje later was onze tent tot de nok gevuld. Het bakken van de pannenkoeken kon nu ook een aanvang nemen. Nu bleek dat de opstelling van onze stand met bonnetjes niet goed gekozen was, zo vlak bij de bakplaat voor pannenkoeken. Er werd geduwd en getrokken om toch maar bij de bonnetjes te komen. Volgend jaar moeten we hiervoor een betere oplossing vinden.

De ganse avond was onze tent overvol en al snel waren de braadworsten uitverkocht. Geen nood, pannenkoeken waren er nog genoeg. De jenevers genoten ook veel bijval, maar de witte wijn genoot duidelijk de voorkeur. Op een gegeven moment moesten we zelfs flessen gaan bijhalen. Het leed dan ook geen twijfel dat velen met dubbele tong spraken en zwijmelend de tent uit liepen. De sfeer zat er goed in en dat bleef zo tot voorbij middernacht.

Vanaf een uur of één konden we stilaan beginnen met afbreken. Omdat er in de loop van de avond wat lichte regen gevallen was konden we de tenten niet opvouwen maar moesten die eerst gedroogd worden. Onze penningmeester woont vlak in de buurt, dus met al dat materiaal daar naartoe. Hij heeft nog twee dagen gewerkt om alles droog te maken en te sorteren. Velen denken dat als alles afgebroken is, het werk gedaan is. Eduard is nog dagenlang bezig alles proper te maken en een plaats te geven, ook na onze wandeltochten is dit zo. Wij kunnen hem niet genoeg bedanken voor zijn tomeloze inzet.

Aan alle leden en sympathisanten hartelijk dank voor de steun die we van jullie mochten ondervinden en wij hopen jullie natuurlijk volgend jaar terug te zien.