Verslag

Kerstmarkt te Aken

2014-12-31 14:50 door Kadee

Naar de kerstmarkt in Aken, Duitsland:

Op zaterdagochtend 20 december 2014 was het om 9u verzamelen geblazen aan het station van Bornem. Iedereen was tijdig van de partij en koos een goed plekje op de bus om richting Aken te vertrekken. Wegens gezondheidsredenen kon onze voorzitter er niet bij zijn en nam Anne Vermeir de leiding over deze uitstap over. Het was een hele vlotte busreis. 

Rond half 12 zijn we aangekomen op de parking. Wie zin had, kon de shuttlebus nemen tot op de kerstmarkt. Maar we zouden wandelclub Kadee niet zijn als we niet met z’n allen te voet gingen. Het was ongeveer 20 minuten stappen tot in het centrum. Samen met de andere bezoekers stapten we in een lange stoet via een gezellige winkelstraat richting de pleinen van de stad.

Bij aankomst op de kerstmarkt werden we verwelkomd door 2 reuze grote speculaaskoeken en de geur van glühwein en braadworsten. Van dan kon je vrij bezoeken wat je wou.  Er was voor ieder wat wils. Wie zin had in een lekkere witte of rode glühwein uit een laarsjestas of in een warme chocomelk had keuze te over. De jeneverliefhebbers kwamen echter minder aan hun trekken. Ook aan eetkraampjes was er zeker geen gebrek. Onze magen werden dan ook rijkelijk gevuld met lekkers en doorgespoeld met tongstrelende drankjes.

Iedereen heeft de ogen de kost kunnen geven aan de leuke kraampjes met kerstversieringen.
‘k Ben benieuwd wie er in zijn kerstboom een souvenirtje van Aken heeft hangen. Van fijn houtwerk tot broze glazen decoratie, ook hierin had je een ruime keuze. Wie op zoek was naar een origineel kerstcadeau vond zeker inspiratie in de vele gezellig verlichte kraampjes. Van porseleinen theelichthouders over pluchen diertjes, sjaals, mutsen, juwelen, printen (typische koek), lederwaren tot fijn uitgesneden houtwerk of een lekker Domlikeurtje. Iedereen had wel een kerstgevoel bij het kuieren in de drukbezochte straten tussen de vele kraampjes op de verschillende, gezellige pleinen in Aken.

Het was niet alleen eten, drinken en cadeautjes kopen dat we daar konden doen. Wie zin had kon ook een bezoek brengen aan de dom met zijn prachtige kroonluchter en mooi beschilderde muren en plafond.

Er stond een koude wind en diegenen die zich wat wilden verwarmen konden kiezen uit een ruim aanbod van cafés of tavernes. Rond 19u15 TEN LAATSTE werden we met z’n allen terug  aan de bus verwacht. Daar werden we door de chauffeur getrakteerd op een graanjenevertje als proevertje om dan met een ontspannen kerstgevoel terug richting Bornem te reizen waar we tegen 21u veilig aangekomen zijn.

Iedereen heeft er een leuke dag beleefd met dank aan de organisatoren!

Ga terug