Jaarlijks ledenfeest

2017-11-20 10:46 door Kadee

Ledenfeest op zaterdag 18 november:

Zaterdagmorgen 10:00 uur. Bestuursleden verzamelden zich aan zaal Kloosterheide om deze klaar te maken voor het feest. Tafelschikking en decoraties waren nagenoeg identiek als vorig jaar, enkel de kleuren waren wat anders gekozen en konden de vergelijking met vorig jaar doorstaan.

Niettegenstaande de deuren slechts open gingen om 17:30 uur waren de eerste vroeg vogels al aanwezig om 17:15 uur. Ze konden al direct genieten van een glaasje Cava. Geleidelijk liep vanaf 17:30 uur de zaal vol. Ze zochten zich een plaatsje uit waar ze later zouden gaan zitten en bleven gemoedelijk, glaasje in de hand en snackje dichtbij, keuvelen op de dansvloer.

We waren enigszins ongerust omdat de traiteur op zich liet wachten, maar dat bleek overbodig want tegen de afgesproken tijd was alles klaar. Ook nu weer duurde het even alvorens het stil werd zodat er een paar mededelingen konden gedaan worden. Iedereen werd hartelijk welkom geheten op ons 49ste ledenfeest en dat betekent ook dat we volgend jaar dus 50 jaar zullen bestaan. Er werd melding gemaakt dat de lidkaarten en mutualiteitsformulieren beschikbaar zijn en dat het clublokaal in december iedere vrijdag open zal zijn om deze af te halen. Iedereen werd daarop ook uitgenodigd voor de clubwandeling te Branst op 16 december. Wat de avond zelf betreft, we hebben een nieuwe traiteur onder de arm genomen en rekenen er op dat we nu eindelijk gevonden hebben wat we verwachten. Een andere DJ speelt voor ons ten dans en we rekenden erop dat de mensen wat meehielpen bij het afruimen. Iedereen werd smakelijk eten gewenst en we konden beginnen.

We schoven aan voor een heerlijk koud buffet waarin zalm en andere lekkere gerechten de hoofdingrediënten vormden. Na een kleine pauze werd dan het warme buffet geserveerd bestaande uit tongrolletjes met garnaal, varkenshaasje en kalkoenfilet. Even later konden we dan ook weer aanschuiven voor het uitgebreide desserten buffet. Met deze traiteur is er duidelijk een verbetering vast te stellen inzake kwaliteit van het gebodene. Omdat we ook de prijs konden drukken tegenover vorige jaren hadden we de opkomst wat hoger ingeschat. We wisten wel al van tevoren dat een aantal leden de datum uit het oog verloren waren en al andere bestemmingen geboekt hadden. Niet getreurd, de afwezigen hadden zoals gebruikelijk ongelijk.

Om het eten wat beter te laten verteren begon de dansavond met een polonaise. Een lange sliert bewoog zich ritmisch door de zaal en zelfs door de keuken. We waren vertrokken dachten we, bleek echter dat de gespeelde muziek niet door iedereen gesmaakt werd. Na een ingreep van een van onze bestuursleden kwam hier dan verbetering in en konden we toch verder genieten tot in de vroege uurtjes.

Niet vergeten: op 16 december gaat onze clubwandeling door te Branst.