Verslag

8ste Binnenschippertochten

2018-09-09 10:57 door Kadee

8ste Binnenschippertochten op zaterdag 28 juli.

Zoals de laatste jaren gewoonte geworden is, kwamen een aantal bereidwillige medewerkers op woensdagochtend 25 juli samen, om het parcours van deze Binnenschippertochten af te pijlen. Bij goed weer is het altijd leuk om een fietstochtje met vrienden te ondernemen. Alhoewel er ook nu lepelaars aanwezig waren op het eiland waren deze keer de wegen niet afgesloten door natuurpunt, zodat we ongestoord ons werk konden doen en zowaar, tegen de middag konden we al een pint pakken in het Vredesoord te Hingene. Opdracht volbracht.

De zaterdagmorgen kondigde zich aan onder een lichte regenval, maar al snel klaarde de lucht op en mochten we genieten van een mooie wandeldag. De vroege vogels waren ook al present, maar moesten toch nog even wachten tot we onze scanapparatuur geïnstalleerd hadden. Een paar konden toch niet wachten en vertrokken reeds zonder zich in te schrijven. Vanuit Wandelsport Vlaanderen wordt er steeds meer de nadruk op gelegd om de wandelaars niet te laten starten voor het aangekondigde uur. Wie hen kan tegenhouden moet van goeden huize zijn, zij vertrekken gewoon zonder inschrijving, velen komen zich dan achteraf nog in regel stellen, maar zij beseffen niet dat ingeval zij een ongeval hebben, zij niet verzekerd zijn.

Eens opgestart verliepen de inschrijvingen vlotjes. Rond de klok van 9 uur kwamen de Wandelende Noordzeeboys uit Knokke toe, die met 54 deelnemers aan de kerk in Wintam uitgestapt waren. Het zaaltje zat op slag eivol. De West-Vlamingen lieten zich van dorstigste kant zien, het was dan ook een lange reis geweest.

Naast een paar deelnemers die zoals gebruikelijk aan de sluizen het noorden kwijtraakten verliep deze 8ste Binnenschippertocht vlekkeloos, er waren geen pijlen verdwenen en onze parcoursmeesters konden werkeloos toekijken hoe de stroom deelnemers bleef groeien. De parkeerweide stond weer goed vol en het streefcijfer van 850 deelnemers kwam in zicht. Uiteindelijk konden we om 15:00 uur afklokken op 875 deelnemers, medewerkers inbegrepen. Toen ze vertrokken kregen de WNZB uit Knokke, naast een bedanking, nog een attentie mee onder de vorm van een grote fles Bornemse Tripel.

Kortom een normale editie zonder uitschieters en zonder moeilijkheden waar we echt blij om konden zijn. Nu op naar onze eerste Commandant Rasquintocht, benieuwd hoe deze zal verlopen.

Ga terug