50ste Paastochten

2019-04-25 10:37 door Kadee

50ste Paastochten.

De laatste week van de Paasvakantie , inclusief het Paasweekend kondigde zich aan als mooi met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat hadden we graag, dat maakt het ophangen van de pijlen voor onze medewerkers een stuk aangenamer en onze 50ste Paastocht beloofde dan ook een leuke wandeling te worden, want wandelaars hebben niet graag regen.

Op vraag van de diensten van het CC Ter Dilft werd de startzaal al op Goede Vrijdag klaargezet. De zaterdag konden we al even opnieuw bekomen om dan op zondag de twee rustposten klaar te maken. Een terrasje nadien was dan ook een welgekomen beloning.

De Paasmaandag kondigde zich beloftevol aan. Al om 6 uur stond de eerste wandelaar voor de deur, bij de wandelaars zijn er ook bij die slecht slapen of met de kippen op stok gaan en dan al om 5 uur uitgeslapen zijn. De bakker kwam even langs met een deellevering en beloofde binnen het uur de rest te brengen, dat werden er uiteindelijk twee.

Toen we de laptops nog aan het installeren waren voor de scanning, stond er al een rij voor de inschrijftafel aan te schuiven. Onze medewerkers werden onbeschoft toegesproken omdat het niet snel genoeg ging. Deze mensen beseffen niet dat ze te maken hebben met vrijwilligers die zich belangloos voor hun club inzetten en het betaamt niet dat ze zo behandeld worden. Bovendien mag men volgens de regels van Wandelsport Vlaanderen pas 15 minuten voor het opgegeven uur in de Walking in Belgium starten.

Eenmaal de bakker de rest van de bestelling geleverd had liep alles op rolletjes. Het aantal inschrijvingen liep gestaag de hoogte in. Onze parkeerwachters meldden dat de parkings aan het Breeven en Colruyt volzet waren en we besloten toen om de parking aan de Abdij in de Kloosterstraat te gebruiken.

Onze parcoursmeester die constant rondreed om de pijlen te controleren had, zoals wel vaker voorkomt te Hingene en Wintam, de handen vol om pijlen te herstellen. Wat is dat toch in die regio, waarom worden we daar voortdurend geboycot? Kan men daar niet verdragen dat er wandelaars passeren? De daders zouden intussen al moeten weten dat er steeds iemand rondrijdt die alles opnieuw in orde brengt.

Kort na de middag kregen we telefoon om een wandelaar op te halen aan het tunneltje onder de Rijksweg, de man kon niet meer verder. We hebben hem met de wagen terug naar de startzaal gebracht en hem vooraf gevraagd of het niet beter was hem naar Spoed te brengen. Daar wou hij niet van weten, volgens hem was zijn suikerspiegel te laag. In de startzaal aangekomen hebben we hem op een stoel neergezet en een Cola aangeboden. Even later bleek hij weer beter, maar we hebben hem toch op het hart gedrukt voorzichtig te zijn en als er problemen waren zich te melden. Dat heeft hij echter niet gedaan, hij is naar de parking gegaan zonder ons te verwittigen en even later bereikte ons het bericht dat er iemand in het wandelpad “De Guil” lag. We zijn dan gaan kijken, het bleek om dezelfde persoon te gaan. Ondertussen had toch iemand de 100 gebeld en deze was al ter plaatse samen met de politie. De man had zichzelf bevuild en rondom hem lagen papieren zakdoekjes vol uitwerpselen. De ambulance heeft de man meegenomen naar het hospitaal voor verder onderzoek. De politie gaf ons, niet al te vriendelijk, de opdracht om de rommel op te ruimen. Wat we ook gedaan hebben.

Eenmaal terug in de startzaal kwamen er wandelaars klagen over de rustpost te Hingene. Bleek dat de toiletten er verstopt zaten. Onze rustpostverantwoordelijke heeft een 3-tal keren moeten bellen alvorens er gehoor gegeven werd aan de oproep en er een ontstoppingsfirma ter plaatse kwam. De afvoer van de toiletten bleek vol gestold vet te zitten, ongetwijfeld frituurvet dat onverlaten na het bakken in de afvoer gegoten hadden. Later kwamen we te weten dat een 3-tal weken geleden dit probleem al gemeld was bij de verantwoordelijken. Als er dan 2000 mensen langs komen waarvan er een groot deel van het toilet gebruik maken is dat vragen om moeilijkheden. Ondanks dat Wandelclub Kadee hieraan geen schuld treft willen wij ons toch langs deze weg bij de wandelaars verontschuldigen voor het ongemak dat ze ondervonden hebben.

Intussen was het al voorbij 15:00 uur en konden we de inschrijvingen afsluiten. Niet minder dan 2.125 deelnemers hebben van onze mooie streek genoten. We ontvingen veel lof over het parcours en de hartelijke ontvangst. Maar daarvoor staan onze medewerkers bekend.

Langs deze weg ook een bedanking aan een 6-tal ex-medewerkers die omwille van hun leeftijd gestopt zijn. In hun plaats hebben zich 8 nieuwe medewerkers gemeld die het voor de eerste keer uitstekend gedaan hebben.

Tot slot ook nog een dankwoord aan Jan De Prins die een prachtige film gemaakt heeft over deze 50ste Paastochten. Beelden zeggen meer dan duizend woorden.

Je kan de film vinden op de Youtube pagina van Jan: https://www.youtube.com/channel/UCITmQX81Ve7IjUQPIQbuqxg , op de site van Klein-Brabant vroeger en nu: https://www.facebook.com/groups/1472743032973038/ en een link vind je op de facebookpagina van Wandelclub Kadee.