Verslag

49ste Paastochten

2018-04-05 17:13 door Kadee

49ste Paastochten op maandag 2 april:

Maart is een vieze taart en april geeft wat ze wil. Plaatselijke weerspreuken met een grond van waarheid. We mochten ons gelukkig prijzen dat we nagenoeg een droge editie van onze Paastochten mochten beleven. Al bij het ophangen van de pijlen op donderdag kenden we meeval, met z’n achten vertrokken om 8:30 uur in het Breeven, pijlen en draad verdelen onder de medewerkers, daarna richting Hingene. Geen spatje regen gezien en al om 12:30 uur klaar met alle afstanden, een record.

Dan het toeleven naar maandag toe, de laatste hand leggen aan de voorbereidingen. Vooral zondag met Pasen zelf was nog een drukke dag. In de voormiddag de zalen klaarmaken in Hingene en Wintam. Gelukkig was onze bestelwagen al vanaf zaterdag geladen met al ons materiaal zodat we niet heen en weer dienden te rijden. Na de middag vanaf 13:30 uur de polyvalente zaal in het CC klaarmaken. Met 6 personen, de vloerbedekking geplaatst en afgeplakt. Om 15:00 uur waren we hier mee klaar en konden we tafels en stoelen installeren. Omdat de keuken zo ver van de zaal verwijderd was, hadden we de intentie om frieten te bakken in een tent achteraan om de aanvoerlijn zo kort mogelijk te houden. Tot onze verbijstering werden we gedwongen om de keuken, waar volgens de directie van het CC zoveel in geïnvesteerd werd, te gebruiken. Het gevolg hiervan was dat we de toog in de gang moesten plaatsen en dat onze mensen de ganse tijd in de kou moesten staan. Om bestellingen door te geven maakten ze gebruik van een babyfoon. We besparen u nog de andere problemen die zich in de keuken voorgedaan hebben. Kortom, rond 18:00 uur waren we klaar met de installatie en was ook de Paasdag voorbij.

De maandag kondigde zich niet al te best aan wat het weer betrof, wat druilerige regen en zwaar bewolkt. We vreesden al dat het een flop zou worden. Gelukkig bleef het bij dreigen. Toch was onze verbazing groot toen bleek dat de stroom wandelaars maar niet opdroogde. In dichte drommen verschenen ze aan de inschrijftafel waar onze medewerkers met 2 voortdurend aan het scannen waren. Ze hadden geen tijd om wat te eten of te drinken. Onze 5 parkeerwachters hadden de handen vol om plaatsen te zoeken voor de vele auto’s. Eens te meer is gebleken dat parkeren in Bornem bij een groot evenement problematisch is. Het liep echter allemaal gesmeerd en om 15:00 uur konden we afsluiten met een deelnemersaantal van 2.244 wandelaars. Het gemeenschapshuis te Hingene bleek ook te klein om deze massa te verwerken zodat we moeten overwegen een andere zaal te zoeken. In de vertrekzaal hebben we ook nog een 60-tal sympathisanten geteld die iets kwamen eten en/of drinken. De zaal zat voortdurend vol. Van een succes gesproken.

De wandelaars waren vol lof over het geboden parcours en lieten zich na de wandeling de verdiende Bornem Tripel, de frieten en de pannenkoeken smaken. Ik wil langs deze weg onze vele medewerkers bedanken voor hun inzet. We konden zelfs op hen rekenen bij het opkuisen van de zaal in het CC, waardoor we op tijd konden vertrekken.

Zelfs het wegnemen van de pijlen op dinsdag verliep vlot en droog. Nu nog het gebruik en de kosten voor de polyvalente zaal evalueren. Zullen we volgend jaar hier nog terugkeren of zoeken we een andere locatie? Alles hangt af van wat wij dienen te betalen, er waren nu al wandelaars die opmerkingen maakten over de hoge drankprijzen. Zij weten natuurlijk niet wat ons aangerekend wordt!

Ga terug