49ste Oktobermarsen

2017-10-26 11:18 door Kadee

49ste Oktobermarsen op zondag 22 oktober:

Met z’n drie op woensdag het uitgezette parcours gaan verkennen en besloten dat het goed was. Op donderdag met zevenen dit parcours gaan uitpijlen, om 8 uur begonnen en om 13:00 uur klaar. Vrijdag de wegwijzers naar de vertrekzaal in het Breeven plaatsen en op zaterdag alle drie de zalen klaarmaken. Eerst het gemeenschapshuis te Branst vanaf 9 uur, daarna zaal Kloosterheide en na de middag de sporthal in het Breeven. Groot was onze verwondering toen bleek dat de jeugdwerking met onze bij de gemeente bestelde tafels weg waren. Het was diezelfde zaterdag, dag van de jeugdbeweging en zij hadden diezelfde tafels eveneens vastgelegd. Uiteindelijk konden we omstreeks 17:30 uur een groot deel van de tafels recupereren zodat alles klaar was om de volgende dag onze wandelaars te verwelkomen.

Zondagmorgen 6 uur. Vroeg uit de veren om de laatste hand aan de voorbereidingen te leggen. Er viel op dat moment wat motregen, even later gevolgd door een buitje. Dit scenario duurde tot ongeveer 9 uur, waarna het droog werd voor de rest van de dag. Gelukkig maar. Hierdoor echter kwamen de inschrijvingen wat moeizaam op gang. Pas vanaf 8:30 uur begon het vlotter te lopen, met als hoogtepunt rond 9 uur de inval van de Bavostappers uit Zittaart die met 84 deelnemers met de bus gekomen waren. Nog een zestal anderen van dezelfde wandelclub waren met de wagen gekomen. Onder hen Philip en zijn Bolderkar, de man die tijdens het wandelen de straten en natuur van zwerfvuil ontdoet. Op zijn tocht in Bornem heeft hij 22 volle zakken afval verzameld.

Opnieuw waren de meest wandelaars vol lof over het parcours. Eén uitzondering, een dame vond dat er te veel bos in onze omlopen zat. We hebben de dame in kwestie vriendelijk aangeraden om in de toekomst enkel nog stadswandelingen te doen.

Om 15:00 uur konden we de inschrijvingen afsluiten met 1.293 deelnemers. Gezien de voorspelde weersomstandigheden en de regen van ’s morgens nog een zeer behoorlijk resultaat, zeker vergeleken met andere organisatie in West- en Oost-Vlaanderen.

Onze wandelaars waren tevreden en bleven nog enige tijd nakaarten in de startzaal, wat ook onze clubkas ten goede kwam. De medewerkers van de rustposten kwamen na het opkuisen van hun zaal ook in de startzaal nog iets drinken en vele handen zorgden ervoor dat we tegen 19:30 uur de sporthal in het Breeven proper konden achterlaten.

Nu nog op maandag onze materialen stockeren en de pijlen weer wegnemen en we kunnen al vooruitkijken naar onze volgende organisatie.

Bedankt medewerkers voor de inzet!