Verslag

48e Oktobermarsen

2016-10-18 11:49 door Kadee

48e Oktobermarsen op zondag 16 oktober:

Niemand kan nog op de weersvoorspellingen betrouwen, men voorspelt regen en we krijgen zon. Men voorspelt zon en we krijgen regen, vooral aan de kust. De uitbaters van hotels en restaurants zijn er niet gelukkig mee. Wij hebben natuurlijk ook liever zon, dan komen de mensen tenminste buiten.

De voorbereidingen voor deze 48ste Oktobermarsen verliepen ook al onder een stralende zon, ook al was de temperatuur vrij laag. Er was echter voor zondag mooi weer voorspeld met temperaturen tot 20° en het bleek zowaar te kloppen. Op donderdag kwamen we tot de constatatie dat er geen elektriciteitskabels besteld waren en in de zaal waren er onvoldoende zware stopcontacten aanwezig. Gelukkig konden we beroep doen op de technische dienst van de gemeente die alles nog in orde gebracht hebben. Ook een spoelbak voor onze glazen bleek zaterdag nog te ontbreken. Ook hier werd met de diensten van het CC een oplossing voor gevonden. Na het gemeenschapshuis te Branst en zaal Kloosterheide aan de Abdij, die we in de voormiddag klaar gezet hadden, kwam dan de sporthal in het Breeven aan de beurt. Door de goede samenwerking waren we om 17:30 uur met alles klaar.

De 48ste Oktobermarsen was een WalkOn tocht, een wandeltocht in samenwerking met Vayamundo. Dit jaar worden er 12 dergelijke wandelingen georganiseerd. Deelnemers aan deze WalkOn hebben tijdens de eerste 4 organisaties een spaarkaart gekregen. Wanneer men aan 8 van deze wandelingen deelneemt en men dus 8 stempels op de spaarkaart verzamelt komt men in aanmerking voor een prijs geschonken door Vayamundo. De kleine prijzen zullen rugzakjes zijn en de grotere prijzen, weekends en eekverblijven in één van de Vayamundo hotels aan de kust of in Houffalize.

Zondagmorgen om 5:30 uur werden door de verantwoordelijken de deuren van de startzaal ontsloten, de alarmen afgezet en de stroomkabels aangesloten. Om 6:30 uur werden de pistolets, de koffiekoeken en de broodjes geleverd. Intussen waren de eerste wandelaars al gearriveerd. In complete duisternis trokken zij op pad om bij de eerste rustpost te reclameren dat de pijlen moeilijk zichtbaar waren. Vind je het vreemd?

In de loop van de dag werd toch regelmatig het noodnummer gebeld met de vraag waar ze naar toe moesten want men vond geen pijlen meer. Onze verantwoordelijke van het parcours die de ganse dag met de fiets de pijlen ging controleren vond echter geen problemen. Wellicht waren het onervaren wandelaars die de pijlen niet zagen, niet verwonderlijk met dit grote aantal van 590 niet aangesloten deelnemers.

Vayamundo zorgt tijdens de wandeltochten voor animatie, clown of goochelaar. Bij ons echter werden we al om 9 uur verwittigd dat deze man in bed lag met rugklachten. Wij konden gelukkig rekenen op de zangtalenten van één van onze leden, Pascal Audenaert alias “De Calle”. Tot driemaal toe heeft hij opgetreden met liedjes van Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, Armand maar ook eigen composities. Als afsluiter bracht hij samen met Bianca dan nog “Een Ster” van Stan van Samang. Ontroering alom!

 We konden met 1.822 deelnemers terugblikken op zeer geslaagde Oktobermarsen. Wellicht zou het aantal nog hoger gelegen hebben ware het niet dat onze parkeerplaatsen ingenomen werden door een Oldtimer rally. Wij willen langs deze weg onze verontschuldigingen aanbieden aan alle wandelaars die moeilijkheden hiermee ondervonden hebben en ver weg dienden te parkeren. Weet dat de schuld niet bij ons lag maar bij de gemeentediensten die dit toegelaten hebben. Niet alleen waren er te weinig parkeerplaatsen, het was nog gevaarlijk ook met al die wandelaars tussen die auto’s. Ook bleek Unizo aan de andere kant van het Breeven tegelijkertijd nog een wandel- en fietstocht georganiseerd te hebben. Regelrechte schande!!!

Ook nu nog een woordje van dank aan onze medewerkers voor hun onbaatzuchtige inzet. We gaan er op 19 november een geweldig feest van maken!!

Ga terug