45e Oktobermarsen op 20 oktober 2013

2013-10-28 19:09 door Kadee

45e Oktobermarsen op zondag 20 oktober 2013:

20 oktober, de bladeren beginnen beetje bij beetje te vallen, het landschap verandert stilaan in een prachtig herfstkleurenpallet.  Alleen de temperaturen, die zijn nog vrij hoog voor de tijd van het jaar, wat wij als wandelaar zeker niet erg vinden.  Even was er wel onzekerheid of we het wel droog zouden houden dit jaar.  Maar al gauw zagen we dat de weergoden ons goedgezind waren en de eerste regendruppels zijn pas later in de avond beginnen vallen.

Al heel vroeg in de ochtend, waren de vaste medewerkers op post om alles in gereedheid te brengen.  Pistolets werden geplet, de ruimte werd gevuld met de geur van koffie, de soep werd opgezet,… iedereen was op post.  Zowel in de startpost Ter Dilft als in de twee andere controleposten, zaal Kloosterheide en het Gemeenschapshuis te Branst.

Ook op zaterdag was er al een ganse bende vrijwilligers bezig om deze zalen in gereedheid te brengen.  Helpende handen heb je nooit teveel, want het is een hele klus om alles verzorgd en netjes op te stellen.  De ganse dag zijn ze in de weer.  De familie Schilders had naar goede gewoonte weer gezorgd voor passende tafeldecoratie, de prachtige stukken sierfruit waren de kers op de taart op onze tafels.  De nodige andere Halloween decoratie maakte het plaatje compleet en maakte van de grote startzaal een gezellige ruimte om in te vertoeven.

Het was nog pikdonker toen de eerste wandelaars zich al aanmelden.  Het eerste wat ze te zien kregen was ons Yvette, die zich voor de gelegenheid had verkleed als heks.  Dat lokte heel wat reacties uit en de sfeer was gezet.  Het was nog geen 8u en de zaal begon goed vol te lopen, alsook de parking, zo hoorden we van onze parkeerwachters, die de moeilijk job hadden om iedereen een plaatsje te geven.  Vervolgens arriveerden ook de Spartastappers uit Ardooie, zij hadden op voorhand aangekondigd dat zij met een ganse bus kwamen.  Altijd leuk om mensen uit West Vlaanderen te mogen ontvangen.  En ze waren niet alleen, zo mochten we ook een aantal deelnemers uit het verre Diksmuide verwelkomen, die met de trein waren gekomen.  Vele positieve reacties uit deze hoek, ze waren aangenaam verrast van onze prachtige natuur, de stille wegen, de vlotte bediening en komen zeker terug.  Altijd fijn om zo’n positieve commentaar te horen.

Naast hen ook zeer veel wandelaars van onze eigen club, wat hartverwarmend is.  Naast de 68 medewerkers, zijn er nog 62 van onze leden komen wandelen.  Een mooi resultaat.  Ook de naburige clubs waren goed vertegenwoordigd: De Reynaertstappers (93), Ibis (74), De smokkelaars (68), Kwik (65), De Lachende klomp (62), Wandelclub Temse (41)… om er maar enkele te noemen.  We mochten ook 415 niet-aangesloten wandelaars verwelkomen.  Eveneens uit deze hoek alleen maar positieve commentaar.

Natuurlijk, na een wandeling, kort of lang, moet ook de innerlijke mens versterkt worden.  Velen proefden dan ook van onze heerlijke pannenkoeken en de lekkere frietjes met stoofvlees of curryworst.  Beiden waren uitverkocht tegen het einde van de dag, dus ik denk dat we echt wel van een succes kunnen spreken.

Ook het Bornems abdijbier en de Duvel ging goed van de hand.  Op een gegeven moment zaten we zelfs door onze voorraad heen.  Ja ja, onze wandelaars zijn ook genieters van al wat lekker is.  Het sociale aspect van het wandelen mag zeker niet vergeten worden, dat was duidelijk te zien aan de overvolle Ter Dilft zaal waar mensen gezellig bleven nakeuvelen.

Ik denk dat we algemeen kunnen stellen dat deze 45e editie van de Oktobermarsen meer dan geslaagd was.  We mochten 1629 deelnemers ontvangen, het weer was goed, de mensen waren positief over de organisatie en het parcours,… wat kan een club nog meer wensen.