44ste Oktobermarsen

2012-10-22 11:45 door Kadee

44ste Oktobermarsen op zondag 21 oktober:

De herfst heeft zijn intrede gedaan, nog een beetje aarzelend weliswaar gezien de redelijk hoge temperaturen, maar toch beginnen de bladeren al te verkleuren. Tijd voor onze 44ste Oktobermarsen die in het teken stonden van "De Trage Weg". Tijd ook om onze leverancier van voeding op de Nationale Wandeldag in 2013 uit te testen. Kwalitatief bleek dit een meevaller, kwantitatief zullen er een paar kleinigheden moeten bijgesteld worden.

Bewolkt weer maar zoals al gezegd, vrij hoge temperaturen. Voor wandelaars en organisatoren van wandeltochten primeert maar één ding, blijft het droog? Dat werd voorspeld en is ook uitgekomen, niettegenstaande er zaterdagavond nog een paar druppels vielen. We konden dit weten omdat, door een evenement de zaal voor de rustpost in Branst slechts zaterdagavond vanaf 22:00 uur klaargemaakt kon worden. Het werd dus een stuk in de nacht alvorens we hiermee gereed waren.
Zaal Kloosterheide was een nog groter probleem, omdat de KWB hun jaarlijks ledenfeest hadden en dus konden we pas zondagmorgen de zaal in orde brengen. Gelukkig was men bij de KWB bereid om de zaal netjes en de frigo’s gevuld achter te laten. Waarvoor onze dank!
De polyvalente zaal in ter Dilft konden we wel zaterdagmiddag gereed maken. Door de grootte van de zaal hebben we hier altijd veel werk aan. Ook het grote assortiment aan voeding dat wij in Ter Dilft steeds aanbieden, zorgt er voor dat we veel moeten aanslepen. Gelukkig kunnen wij steeds rekenen op onze vrijwilligers die er voor zorgen dat alles vlot verloopt. Een van onze leden kweekt steeds sierfruit waardoor de tafels er mooi komen uit te zien. Bijna Halloween (All Hallows’ Evening) Allerheiligenavond en dus werden heksen in allerlei soorten en maten uitgestald.

Gewoonlijk komen de eerste wandelaars nog voor de dag in de lucht is al binnengestroomd, deze keer niet. Door de zware bewolking bleef het vrij lang donker, wellicht was dit de oorzaak. Geen nood, dit gaf ons de gelegenheid om ons al mentaal voor te bereiden en bijna alle medewerkers ter plaatse te hebben.

Eenmaal de mensenstroom op gang gekomen, kwam er de eerste uren geen eind aan. We hadden extra mensen aan de inschrijftafel voorzien en alle wandelaars werden vlot op weg gezet. We waren op de hoogte gesteld door de Rakkers uit Hasselt dat ze met een autobus zouden komen, evenals door WAK uit Sleidingen. Van ’t Beerke uit Beerse hadden we geen bericht gekregen, maar met hun 41 deelnemers waren ze eveneens welkom. Gelukkig hadden wij op de parking van de Abdij plaats voorzien voor 3 autobussen (voorzienigheid). Via hun website waren we op de hoogte van de komst van de Keignaerttrippers uit Oostende. Met 27 waren ze met de trein gekomen en nog een tiental met de auto vermoeden we, want er werden 37 deelnemers genoteerd.

Eenmaal alles goed en wel gestart bleef onze zaal goed gevuld. Plots ontstond er enige opschudding, verschillende autobussen en vrachtwagens wilden de al overvolle parking oprijden. Niet met wandelaars, maar met muzikanten en hun instrumenten. Bleek er nog een tornooi tussen verschillende harmonieën plaats te vinden in de schouwburg van Ter Dilft. We hadden al gezien bij de voorinspectie dat er aan de Abdij nog meer plaatsen voor autobussen gereserveerd waren, wisten wij toen veel waarom. De coördinator van het hele gebeuren vroeg om een aantal wagens te verplaatsen, wat een onmogelijke opgave was. We hebben hem dan vriendelijk uitgelegd wat er aan de hand was en hem meegedeeld dat de muzikanten wel konden uitstappen, hun instrumenten uitladen en de autobussen naar de parking van de Abdij leiden.

Dit concours bleek voor ons, niettegenstaande de parkeerproblemen, een grote meevaller. Plots zie je tussen de wandelaars in vrijetijdskledij en wandelschoenen, mensen met of zonder uniform maar allemaal in wit hemd, das en blinkende schoentjes, aanschuiven aan de drank en/of voeding.

Om 15:00 uur konden we het mooie resultaat van 1529 wandelaars noteren. Een 200-tal meer dan vorig jaar. Alle wandelaars waren vol lof over het parcours en het gebodene. We hadden een paar van de mooiste trage wegen gemarkeerd met wit lint van de organisatie "De trage Weg". Wij zeggen deze organisatie alle steun toe en ijveren samen met hen om nog meer trage wegen te openen en in de belangstelling te brengen.

Opgevangen in de damestoiletten:” heb je gezien hoe verzorgd alles hier is? Hier komen we nog naartoe”. Leuk om te horen!

Bedankt aan alle medewerkers voor de inzet, nu op naar de Nationale Wandeldag op 24 februari 2013.