Verslag

43ste Oktobermarsen.

2011-10-18 10:06 door Kadee

43ste Oktobermarsen op zondag 16 oktober:

De dagen worden snel korter, de bomen verkleuren, tijd om de Oktobermarsen te organiseren.
De weerman had prachtig herfstweer voorspeld en dat werd het ook.
Brr, toch maar frisjes deze zondagmorgen, de thermometer wees exact 4 graden aan. Onze parkeerwachters werd op het hart gedrukt zich regelmatig te komen warmen en iets warms te drinken.

De bakker was deze keer ruim op tijd en de geur van warme broodjes trok door de zaal. Vlug naar de keuken ermee en starten met smeren en beleggen, want zoals geweten zijn echte wandelaars vroege vogels.

Zo rond half acht begon het stilaan te dagen, op dat ogenblik waren er al een paar wandelaars vertrokken. Toen konden we ook zien dat weiden en velden wit gekleurd waren, aan de grond had het dus gevroren. Dat werd ook duidelijk omdat de meeste wandelaars gekozen hadden om toch wat later te starten.

Eenmaal de zon tevoorschijn kwam, werd het al snel druk aan de inschrijftafel. Een Vondelmolen peperkoek, een tas koffie en weg waren ze. Bij de uitgang van de zaal had de CM een stand opgezet en kregen de wandelaars nog een doosje pleisters mee, je weet maar nooit waar dat goed voor is.

Rond de klok van negen komt er onverwacht een ploeg van veertig mensen binnen. De Bosdravers uit Eksel bij Peer,  waren al vroeg met de bus vertrokken om onze wandeltocht  mee te maken. Geen probleem om ze een plaatsje te geven in onze ruime vertrekzaal, want eens te meer hadden we de polyvalente zaal van cc Ter Dilft gehuurd.

Omdat onze vaste rustplaats, zaal Kloosterheide afgebroken is om plaats te maken voor een gloednieuwe zaal, dienden we het parcours danig te hertimmeren. Maar we hebben een parcoursmeester met jarenlange ervaring, hij kent de streek op zijn duimpje en is constant op zoek naar nieuwe wandelwegen. Het recreatiedomein Breeven en de Kinderboerderij Barelhoeve waren plaatsen die door het grote publiek zeer in de smaak vielen. Ook de wandelweg langs de Oude Schelde werd zeer gewaardeerd.

Allen zonder uitzondering waren weer vol lof over het parcours en de service in de verschillende rustposten. Niet alleen een peperkoek bij de start, ook een beker Fristi in de rustpost te Branst en een wafeltje in de rustpost te Mariekerke werden aangeboden, met dank aan het bestuur van de Dodentocht. Om 10:00 uur werden in de startzaal pannenkoeken gebakken en toen deze geur opgesnoven werd, konden er maar weinigen aan de verleiding weerstaan.

Op een gegeven moment wordt het noodnummer gebeld. Een ongeruste dame meldt dat er geschoten wordt. Meneer zegt ze, ik bevind me hier precies in oorlogsgebied, hoor maar. Inderdaad kon men door de telefoon horen dat er duchtig op los geknald werd. Ja, het jachtseizoen is net geopend en na zo lang stilgezeten te hebben, schieten die jongens op alles wat beweegt. We konden haar echter geruststellen ze bevond zich weliswaar in natuurgebied, maar de jagers schieten nooit in de richting van de wandelwegen.

Het totaal aantal deelnemers om 15:00 uur was 1361. Een prima resultaat, temeer omdat er steeds meer wandelingen op deze 3de zondag van oktober georganiseerd worden. Om 15:30 uur kon via de hotspot van het CC  het resultaat doorgestuurd worden naar www.marching.be en kon men dit al op deze website bekijken.

Langs deze weg  willen wij ook nog alle 58 medewerkers bedanken voor hun inzet op deze Oktobermarsen. Ook alle andere medewerkers die het afgelopen jaar geholpen hebben om onze organisaties tot een succes te maken, willen wij dank zeggen. Zonder hen was dit alles niet mogelijk.

Wij hopen dat er een gezonde , gezellige sfeer blijft heersen en dat we volgend jaar opnieuw op jullie mogen rekenen.

Ga terug