Verslag

42 ste Oktobermarsen

2010-10-27 19:20 door Kadee

De 42ste Oktobermarsen op 17 oktober:
De zondagmorgen kondigde zich winderig en koud aan. De weerman had echter zonnig en droog weer voorspeld, dus maakten we ons niet te veel zorgen.
Alles was in gereedheid gebracht, laat de wandelaars maar komen. En komen deden ze, eerst druppelsgewijs, maar tegen 9:00 uur kwam het goed op gang. Het viel op dat de echte vroege vogels die anders stonden te popelen aan de inschrijftafel ontbraken. Wellicht hadden zij een andere bestemming uitgekozen, want er was die dag een ruim aanbod aan wandelingen, misschien niet in de onmiddellijke omgeving maar toch.
Ze hadden ongelijk, want onze parcoursmeester had zijn best gedaan en weer nieuwe wandelwegen ontdekt. Er was niets anders dan lof te horen en de felicitaties werden in dank aangenomen. We hebben het geluk te wonen in een streek met veel groen en water, waar wandelaars hun hartje kunnen ophalen.
Vanaf 10:00 uur was de vertrekzaal steeds nagenoeg vol, ook in de rustpost aan het klooster was het vanaf dan zoeken naar een plaatsje. Ook omdat de zon eindelijk doorgebroken was. De koude wind bleef echter van de partij.
Gestaag liep de teller door en we konden om 15:00 uur afsluiten met het mooie aantal van 1.423 deelnemers.
Toen de laatste gasten om 19:00 uur vertrokken waren, ontstond er spontaan nog een gezellig samenzijn met een aantal medewerkers. Een hapje, een drankje en veel gelach. Meer moet dat niet zijn na een dag van hard werken.

Ga terug