Verslag

21ste 8 van Weert

2018-06-22 12:38 door Kadee

21ste 8 van Weert op zaterdag 9 juni:

We hadden vernomen dat de voorzitter van de Zilverreiger te Weert bezwaar maakte tegen het feit dat de wandelaars van de 8 van Weert op het terras zouden zitten. Ook vorig jaar al maakte hij duidelijk dat onze wandelaars in de Zilverreiger niet gewenst waren. Een gesprek met hem en met de verantwoordelijken van de gemeente, die het contract getekend hadden waarin de vzw De Zilverreiger voor jaarlijks 1 euro de volledige bevoegdheid over de terreinen en gebouwen (uitgenomen het zaaltje achteraan) verkregen en dit voor een periode van 27 jaar, brachten geen oplossing. Uiteindelijk hebben we dan in overleg met de gemeente verkregen dat we een paar tenten mochten installeren op het Slijkneuzenplein. Wij danken hierbij de verantwoordelijken van Fort van Bornem voor het gebruik van de koelkasten en spoelbak.

Wat betreft de accommodatie voor de medewerkers was dit een enorme verbetering. Het bracht natuurlijk een hoop extra werk met zich mee. Gelukkig is er die dag geen regen gevallen zodat we de tenten ’s avonds weer droog konden opbergen.

Toevallig had de sportdienst diezelfde dag het lumineuze idee opgevat om de bedrijvenloop te organiseren. Was Kadee vorig jaar nog aanwezig met 35 leden, dit jaar was er van ons niemand, hoe kan het ook anders. De mensen van de sportdienst die de pijlen van de bedrijvenloop aan het ophangen waren verklaarden dat ze van onze organisatie niets afwisten en legden de schuld bij de communicatiedienst van de gemeente.

Het beloofde een warme dag te worden en de wandelaars stonden al vroeg aan de inschrijftafel aan te schuiven. Het bleef gelukkig bewolkt tot ’s middags en dan brak de zon door. Al snel werd duidelijk dat we het beoogde aantal van 900 deelnemers zouden bereiken. We hadden van onze vaste leverancier ook 900 peertjes gekregen die we met de wandelaars mochten meegeven.

Alles in acht genomen werd het een normale editie, er was wel interesse vanuit het gemeentebestuur hoe het ons nog vergaan was en ze lusten onze pannenkoeken wel. Nu op naar onze Binnenschippertochten te Wintam op zaterdag 28 juli.

Ga terug