Verslag

20ste 8 van Weert

2017-06-16 12:04 door Kadee

8 van Weert op zaterdag 10 juni:

Woensdagmorgen 7 juni om 8:30 uur kwamen we met zes samen aan ons lokaal in het Breeven. Het doel, de pijlen ophangen voor onze wandeltocht van de volgende zaterdag.

Het was een winderige ochtend en we splitsten ons op over de verschillende afstanden. Op een klein buitje na bleef het gelukkig droog en konden we zelf, met de fiets weliswaar, al van het parcours genieten.

Donderdag werd er nog gezorgd dat de “Wandeltocht” wegwijzers opgehangen werden en nog andere voorbereidingen getroffen.

Vrijdag, de dag voor de wandeltocht is ook altijd een drukke dag met het klaarmaken van de zalen. Eerst de bestelwagen ophalen bij Aerts, dan gerief laden en naar de zaal brengen te Branst. Tegen de middag was deze zaal gereed en konden we gaan laden voor de volgende twee zalen. Hier moesten we niet alleen onze materialen bezorgen, we moesten ook nog dranken en koelkasten aanslepen. Met behulpzame handen waren we hiermee op tijd klaar en konden we ons voorbereiden voor zaterdag.

Er was prachtig weer voorspeld en dus waren de verwachtingen hooggespannen. Al voor zes uur ’s morgens stonden er al wandelaars voor de deur, klaar om te vertrekken. Omdat er gescand moest worden duurde het even voor alles klaar stond. Gelukkig lieten de Pc’s ons niet in de steek en konden we al om 6:30 uur de eerste wandelaars op pad sturen.

Om 7:30 uur werden dan de appeltjes gebracht die we vanaf dan ook konden meegeven met de wandelaars. De deelnemers kwamen vlot binnen en de drukte nam alsmaar toe. Ook de temperatuur was aan het stijgen zodat we probeerden om de zaal wat koeler te maken, geen sinecuur met de glazen koepels in het dak.

Het nieuws bereikte ons dat in de rustpost “De Zilverreiger” de wandelaars niet buiten op het terras mochten gaan zitten. Het terras was van de Zilverreiger en de voorzitter was niet te vermurwen, een klein hoekje werd vrijgemaakt en voorzien van een paar tafels en een aantal plastic stoelen. Op de andere tafels werd een papier gelegd “Voorbehouden”. Sommige wandelaars die toch waren gaan zitten kregen de vraag om weg te gaan. Van een stommiteit gesproken. Als hij slim geweest was had hij, in plaats van voorbehouden, beter een papier gelegd met: “Proef hier ons streekbier De Slijkneus”, hij was beter van geworden. Hoe vaak krijgt men in de Zilverreiger 900 mensen over de vloer?

Om 15:00 uur konden we de inschrijvingen afsluiten met 910 deelnemers. Een 30-tal minder dan vorig jaar maar zeker een succes te noemen. De deelnemers waren weer vol lof over het parcours en van de problemen in de Zilverreiger is gelukkig niet al te veel blijven hangen.

Nu starten de voorbereidingen voor onze Binnenschippertochten op zaterdag 29 juli. Tot dan!!

Ga terug