De 41ste Oktobermarsen

2009-10-18 01:00 door Kadee

Al weken van tevoren hadden de Dommeltrippers uit Neerpelt aangekondigd dat ze met ongeveer 80 deelnemers zouden aanwezig zijn op onze Oktobermarsen.

Tenzij het weer erg zou tegenvallen, hoefden we ons met deze bus ons al geen zorgen meer te maken over het aantal deelnemers. Een parkeerverbodsteken om te voorkomen dat vrachtwagens op de parking van het station zouden parkeren was snel geregeld.

Op vrijdagavond, 2 dagen voor de organisatie een telefoontje uit Doornik: Mont Marche zou ook met ongeveer 80 mensen deelnemen aan onze tochten. Was er plaats genoeg voor 2 bussen?

Op zaterdagochtend, telefoon van wandelclub Land van Rhode, zij zouden met ongeveer 50 deelnemers aanwezig zijn.

Nooit eerder in de geschiedenis van onze club en we bestaan nu toch al 41 jaar, is het voorgekomen dat we 3 autobussen tegelijk op bezoek kregen.

Geen nood, er was eten en drinken genoeg, zelfs plaats om 3 autobussen niet ver van de start te parkeren. Laat ze maar komen.

Ook het weer bleek mee te vallen, was het ’s ochtends aan de frisse kant, in de loop van de dag werd het warmer en kwam de zon tevoorschijn. Ideaal wandelweer.

Al jarenlang doen we met onze tochten, de tuinen aan van het domein D’Ursel in deelgemeente Hingene. Deze keer hadden we met de beheerder een overeenkomst gesloten, dat het kasteel ook binnenin door onze wandelaars gratis kon bezocht worden.

Jammer genoeg was er al geruime tijd van tevoren een concert gepland, zodat de bezoektijd beperkt werd tussen 13:30 en 17:30 uur.

Wij hadden her en der dit heuglijke feit gepubliceerd. Dit had als resultaat dat er kort na de middag een groot aantal individuelen zich inschreven voor de wandeling.

Onze inschrijvingsklok tikte gestaag de ganse dag door. In totaal konden we 1640 wandelaars noteren. Ons beste resultaat sinds jaren.

Dat het openstellen van het kasteel hier voor iets tussenzit lijdt geen twijfel.

Omwille van praktische redenen zijn we volgend jaar verplicht onze omlopen Paastochten en Oktobermarsen om te wisselen. Dit betekent dat de Paastochten op 5 april 2010, opnieuw Hingene zullen aandoen, echter over een gans vernieuwd parcours.

We hebben nu al afgesproken opnieuw het kasteel open te stellen.