Verslag

Busreis naar Oostende

2009-06-28 01:00 door Kadee

De 62 deelnemers stonden, iets voor 8:00 uur, wat bedremmeld te wachten in de nevel.

Geen autobus?

Was ze wel besteld?

Heeft ze een ongeval of panne gehad?

Plots het gerinkel van een GSM. Er was een autobus van Scheldeboorden opgemerkt die het Breeven indraaide.


Wat deed onze autobus in het Breeven, terwijl er afgesproken was op de parking van het station?
Het raadsel werd snel opgelost, geen 10 minuten later verscheen de bus aan het station.

De chauffeur had Kadee gelezen en was, zonder er bij na te denken, naar het jeugdhuis gereden. Met 15 minuten vertraging ging het dan toch richting Oostende.


Er was geen file en de mist trok al snel weg, zodoende waren we om 9:30 uur al ter plaatse. Zowat heel Klein-Brabant had hetzelfde idee opgevat: WVK Puurs en Wandel mee Ruisbroek waren ook met de bus gekomen.


De startplaats lag vlak bij een park van 30 ha, slechts enkelingen wisten van het bestaan van dit park. Al snel ging het richting strand.


We waren niet de enigen die deze richting uitgingen. Scouts, Chiro en andere jongeren met grote schoppen op de schouder liepen die kant uit. Het ontlokte al snel reacties uit van: “gaan jullie een nieuwe tunnel graven naar Engeland?”. Neen, zandkastelen ging men bouwen!


Na een stukje strand, was er de eerste controlepost even in de binnenstad, daarna weer een stuk strand en dan ging het de polder in.


Een prachtig parcours, lekker eten, maar jammer genoeg wat te weinig. Men had blijkbaar de honger van de Klein-Brabanders onderschat.


Toch kon op een leuke dag teruggekeken worden.

Ga terug