Busreis naar Middelkerke

2019-03-11 10:10 door Kadee

Busreis naar Middelkerke:

Op de winderige zondag 10 maart waren meer dan 80 leden van Kadee present om de storm aan de kust te trotseren. In het Breeven sloeg de wind omstreeks 8 uur nog niet zo hard toe en zelfs onderweg naar de Krokodilletocht van de Spoetnikstappers was het nog redelijk weer.

Bij aankomst waren we verbaasd te merken hoe klein de starzaal was, er was al een bus uit Mons gearriveerd en met onze 80 leden erbij was de refter van het kleuterschooltje overvol, dit deed een aantal leden al besluiten om direct te vertrekken, ze zouden onderweg wel wat gebruiken. Toen ook nog bleek dat er slechts 1 zaal was die zowel  fungeerde als vertrekplaats en rustpost werden we helemaal ongerust.

Op de bus was er al besloten om al om 16:00 uur terug te keren, wat gezien de weersomstandigheden een wijs besluit bleek. Na de gebruikelijke koffie togen we op pad, eerst een stukje verharde weg achter de duinen in redelijke luwte en met meewind, goed te doen. Even verder door de duinen heen waar een vrouw uit Mons languit op de grond lag en moeite had om recht te komen, neen zij was niet omvergeblazen, ze was gestruikeld over een tak. De dame recht geholpen en weer verder nu richting de zee. Eenmaal op de zeedijk kwamen we vol in de wind en we moesten al voorover leunen om vooruit te komen. Na enige tijd voortgeploeterd te hebben besloten we toch nog iets te gebruiken in één van de vele tavernes langs de zeedijk. Een heleboel leden zien passeren die duidelijk de wind in de zeilen hadden, ze liepen met de wind mee.

Als je dacht dat je alles gehad had, het ergste moest nog komen. Eenmaal terug buiten, beukten de golven op het strand en was  de wind nog in kracht toegenomen. De plaatse om de wandelaars van de zeedijk te sturen. De storm was nu op zijn hevigst, en we sloegen dan ook een zijstraat in om achter de rijen appartementen enige beschutting te zoeken. Straten werden afgesloten omdat dakpannen op straat vielen, het park waar we normaal gezien zouden passeren werd afgesloten, kortom een storm van ongeziene kracht.

We besloten dan ook het middagmaal in restaurant: ”Second Home” te gebruiken om daarna rustig naar de startplaats terug te keren. Telkens we aan een opening in de appartementenrij kwamen, moesten we elkaar vashouden om niet weggeblazen te worden.

Eenmaal in de  startzaal aangekomen wachtte ons nog een verrassing. Een paar leden waren gevallen en hadden, naast wat spullen die ze kwijt waren gespeeld ook schade aan handen en gezicht opgelopen. Aangezien de spoeddienst in het hospitaal ter plaats wel overbelast zou zijn, we hebben nog gekwetsten zien afvoeren, werd besloten om in Bornem naar het hospitaal te gaan. Gelukkig bleek het om wat schaafwonden en bloeduitstortingen te gaan. Een duurder probleem was dat ook een bril afgewaaid was en niet meer teruggevonden werd.
De alom gekende hoed van Karel Huysmans, zijn handelsmerk, was ook verdwenen en we doen hierbij een oproep: mocht iemand in Nederland een strooien hoed vinden getooid met fazantenpluimen, gelieve deze dan terug te sturen naar het adres van onze club. Er wacht u een beloning.

Ondertussen bereikten ons ook verontrustende berichten vanuit Bornem. Ook hier had de storm lelijk huisgehouden. Gelukkig bleek het meestal te gaan over wat omgewaaide bomen en stellingen.

We kunnen wel stellen dat dit een unieke belevenis was, doch in de toekomst zullen we ons wel 2 keer beraden om ten eerste in het voorjaar naar de kust te gaan wandelen en op de 2de plaats, niet meer bij de Spoetnikstappers.