Busreis naar Knokke-Heist

2017-11-11 15:35 door Kadee

Busreis naar Knokke-Heist:

Op zondag 5 november was het om 8 uur ’s morgens druk op de parking van het Breeven. Niet minder dan 88 leden hadden zich ingeschreven voor deze busreis. De zee blijft blijkbaar induk maken op onze leden.

De weersvoorspellingen waren alles behalve gunstig, onderweg naar Knokke kregen we naast zonneschijn ook een paar kleine regenbuitjes te verwerken. Maar hoe dichter we bij de kust kwamen hoe droger het werd en op een paar druppels na is het de ganse dag droog gebleven.

Bij aankomst aan de verwarmde tent, bleken al een paar leden, die met eigen vervoer gekomen waren, ons al op te wachten. De inschrijfkaarten werden samen met een koekje uitgedeeld en na een koffie konden we vertrekken. Ondertussen was er aan de tent ook al enige animatie gebracht door een aantal Schotten in kilt.

De tocht zelf kon niet echt mooi genoemd worden, de korte afstanden, 8 en 13 kwamen zelfs niet in de buurt van de zeedijk. Diegenen die deze afstanden deden moesten zelf improviseren om de zee te zien. De 18 km die wij kozen bleek in het begin voornamelijk door villawijken te gaan, even later gevolgd door toch een stukje zeedijk en vandaar richting “Het Zwin”. We zijn er niet in geweest, blijkbaar was dit stukje natuur enkel voor de 32 km bestemd. Net voor het Zwin hadden de organisatoren de rustpost in 5 kleine tenten opgesteld. Vandaar ging het langs de dijk met op regelmatige afstanden hierin, bunkers met uitzicht over de polders naar de volgende rustpost in een boerderij. Bleek hier nog familie van burgemeester Lippens van Knokke te wonen. Aan eten en drank ontbrak het niet en we lieten het ons vanzelfsprekend smaken. Nog 4 km af te leggen, alles langs de openbare weg. Toch nog een verrassing, op een pleintje kort bij de aankomst werden foto’s gemaakt van wandelaars getooid met helmen en legerpetten. Helemaal in de sfeer van het Candese Wandelweekend.

Uiteraard hadden zich een aantal leden op de Lippenslaan gewaagd om enkel winkels te kijken vermoeden we want niemand had een tas van een gerenomeerde winkel bij. Toch hebben we van deze uitstap genoten, zeker toen de vereniging beloofde ons volgend jaar een tegenbezoek te brengen.