Busreis naar Ingelmunster op zondag 3 november

2013-11-07 18:13 door Kadee

Busreis naar Ingelmunster – Brigandtrotterstocht op zondag 3 november:
Om 8 uur vertrekken we met 59 deelnemers naar Ingelmunster voor de wisselbekertocht ingericht door de Brigandtrotters.

Op de bus heeft de voorzitter een resem mededelingen te doen:

- de voorbije Oktobermarsen was één van de betere qua aantal deelnemers en verkoop. Door verschillende omstandigheden waren niet de juiste mensen op de juiste plaats. Daar gaan we op korte termijn betere afspraken voor moeten maken.

- vermoedelijk nemen we, vanaf januari, onze intrek in ons clublokaal. Dit lokaal is gelegen boven het jeugdhuis Kadee, welke we gaan delen met de volleybalclub. Het is de bedoeling van Kadee Dodentocht vzw om alle verenigingen met Kadee in hun naam terug onder één dak te brengen.

- ook ons materiaal wordt, vanaf nu, opgeslagen in het magazijn gehuurd door Kadee Dodentocht. Dit zal voor Eduard veel handiger zijn, gelet hij nu niet meer telkens alles naar en van de zolder moet dragen bij hem thuis.

- uiteindelijk zijn de subsidies door de 1700 gestort n.a.v. de voorbije nationale wandeldag welke we georganiseerd hebben.

- geeft hij wat informatie over Ingelmunster en de wandeling.

Buschauffeur Paul vertelt zijn anekdotes welke hij beleefd heeft met zijn voetbalactiviteiten tegen voetbalclub Bornem.

Een klein anderhalf uur later arriveren we aan het Sportstadion. Zoals gebruikelijk delen Aloïs en Eduard de bestelde inschrijvingskaarten uit. Na een koffietje vertrekt iedereen om de door hem/haar gekozen afstand te wandelen. De afstanden zijn 6 - 12 - 18 - 21 - 28 en 35 km.

Al snel maken we kennis met de groene omgeving van het kanaal Roeselare-Leie. De bruine kroeg Fagot, ja, die heb ik gemist. Via landelijke wegen bereiken we Emelgem. Ook de groene zone tussen het riviertje de Mandel en het kanaal bewandelen we. Het kasteel Blauwhuis merken we ook op in al zijn grandeur. Helaas is het kasteel van het gelijknamige Kasteelbier niet te bekijken, bezoeken.

Net voor ons vertrek om 16.30 uur ontvangt de voorzitter nog een 75 cl fles Brigand als aandenken. Na wat gemor van de chauffeur dat alle wandelaars willen, moeten parkeren tot op de laatste meter, geraken we heelhuids thuis.

Normaal gezien was een alpro-soya drink voorzien als gratis bevoorrading maar gelet ze vroegtijdig door hun voorraad zaten, ontvangen we een sticker.

Tijdens de terugreis vraagt de voorzitter hoe we het parcours vonden. Zelf vond hij het geen mooie tocht, persoonlijk had ik er ook meer van verwacht. Begrijp ik het niet goed dat ze 2.667 deelnemers halen. Terwijl wij, met ons schitterend parcours en enthousiaste medewerkers tijdens de Oktobermarsen, "slechts" 1.629 deelnemers over de vloer krijgen. Misschien blijven de wandelaars meer in hun eigen streek in plaats van andere horizonten te verkennen? Wie zal het zeggen?

Volgende afspraak op ons standje op de kerstmarkt in Weert op vrijdag 13 december vanaf 18.00 uur.

Tot dan of al wandelend.