Busreis naar Houthalen-Helchteren

2018-02-16 14:35 door Kadee

Busreis naar Houthalen-Helchteren zondag 11 februari:

De nacht van zaterdag op zondag viel er nog overvloedig regen maar tegen de tijd dat we moesten vertrekken was het nog wel bewolkt maar was er van regen geen sprake meer.

Met 84 deelnemers hadden we een mooi aantal leden van Kadee verzameld op de parking in het Breeven. Wegens omstandigheden hadden een paar leden moeten afhaken en konden dus niet mee naar Houthalen.

Na een busreis van iets meer dan een uur kwamen we toe in het Ontmoetingscentrum van het kerkdorp Lillo. Het vertrekzaaltje bleek niet al te groot en zeker niet toen het peloton van Kadee er binnenviel. De organisatoren hadden dit ook snel door en men begon meteen met een aantal panelen weg te nemen waardoor er nog een kleine ruimte kon ingenomen worden.

Een aantal moedigen koos voor de grootste afstand, zijnde 21 km, meer met de beklimming van de terril erbij kwam je al snel aan 23,6 km. Het merendeel van onze leden koos echter voor de 16 km en met de beklimming van de terril erbij kwam de afstand op 19 km.

Het bleek een wandeling te zijn die door verscheidene natuurgebieden zoals Berkenbosbeek, Galgenberg en het Vlaams natuurreservaat Helderbeekvallei liep. Naast een aantal verharde wegen waren de boswegen over het algemeen een slijkerige bedoening. Dit kwam natuurlijk door de nachtelijke regenval.

Gelukkig bleef het de dag zelf droog en kwam het zonnetje af en toe door de wolken priemen. We twijfelden even toen we aan de voet van de terril stonden, zouden we hem beklimmen? Na kort overleg werd de knoop doorgehakt, enkelen besloten verder te gaan naar de vertrekzaal maar de meesten klommen gezwind naar boven, een hoogteverschil van meer dan 80 meter overwinnend. Zij werden beloond met een prachtig uitzicht over de streek.

Na de beklimming was afdalen een stuk makkelijker. Nog een laatste stukje natuurgebied met nog steeds modderige paadjes, kwamen we uiteindelijk op de verharde weg. Niet veel verder hadden enkele leden het restaurant “Boske” ontdekt en zich een lekkere maaltijd laten voorzetten.

Nog een 3-tal km verder kwam dan voor velen de beloning: een zwaar biertje om de uitstap af te sluiten. We zaten nog maar net in de bus toen het begon te regenen. Onderweg nog een stevige hagelbui, maar onze dag kon niet meer stuk.