Busreis naar Floreffe

2012-12-11 15:07 door Kadee

Busreis naar Floreffe op zondag 9 december:

De laatste organisatie van het jaar 2012. Om 8:00 uur werd er verzameld op de parking van het station te Bornem. Oorspronkelijk waren er 72 deelnemers ingeschreven voor deze reis. We hadden geschat dat we met een bus van 66 personen wel zouden toekomen en alles hiervoor geregeld. Met de 72 ingeschrevenen moesten we echter op zoek naar een grotere en dus duurdere autobus.
Naarmate de week voor het vertrek vorderde werd het duidelijk dat niet alle 72 deelnemers zouden opdagen. Ziekte, familiale omstandigheden, bang om met dit weer op de weg te rijden waren de voornaamste redenen. Uiteindelijk bleven er nog 67 deelnemers over. Aan de organisatoren van de wandeltocht in Floreffe waren er 69 doorgegeven. We hebben dit aantal niet meer gewijzigd. Volgend jaar willen we dit toch anders gaan organiseren, bij inschrijving zal er gevraagd worden om het bedrag over te maken op de rekening. Zodoende worden de extra kosten toch enigszins gedekt.

De start van de wandeling is in de Abdij van Floreffe, gebouwd tegen een steile helling. Al werd het uitzicht op de Abdij belemmerd door kranen en stellingen in verband met renovatiewerken, toch kon men een indruk opdoen van dit prachtige monument. De startzaal zelf is eigenlijk een overdekte, verwarmde binnenkoer.

Diegenen die verwacht hadden in een sneeuwstorm terecht te komen kwamen bedrogen uit. In Namen lag er niet meer sneeuw dan in Bornem, integendeel zelfs. De dag begon wat druilerig en dat bleef zo de hele voormiddag. Vanaf dan bleef het droog. Dit kon niet gezegd worden van het parkoers, al kon gekozen worden voor makkelijke en minder makkelijke omlopen.

Diegenen die voor de langere afstanden gekozen hadden kregen heel wat hellingen, langs smalle paadjes, te verwerken. Eenmaal boven kon men echter genieten van mooie vergezichten. Ook kwamen zij door Malonne, recent in het nieuws omdat Michelle Martin in het klooster aldaar, na haar ontslag uit de gevangenis, een onderkomen gevonden heeft. We hebben haar gelukkig niet te zien gekregen. De streek is bosrijk en de rivier de Samber is nooit ver weg, zelfs kortere afstanden konden een stukje langs deze rivier lopen.

Na de wandeling was het tijd om het kleine, maar mooie kerstmarktje te bezoeken. Allerlei handwerk kon hier gekocht worden. De keuze was zeer uitgebreid en onze leden kennende waagden zij zich ook hier aan de jeneverproeverij. Later werd er dan afgesloten met het lekkere abdijbier van Floreffe, bij sommigen liep de kruik dan ook over. Dit resulteerde in een wat luidruchtige terugreis.

Op de terugweg kon er nog volgende informatie gesprokkeld worden:

• De uitbater van zaal Victory heeft te kennen gegeven dat het jaarlijks Worstenbroodfeest niet meer doorgaat.
  • Sponsor voor polo’s ter gelegenheid van de Nationale Wandeldag is gevonden. Pasavonden worden georganiseerd in het lokaal van de Dodentocht in het Breeven.
  • Volgende organisatie is het ledenfeest op zaterdag 9 februari 2013 in zaal Kloosterheide. Hou deze avond vrij, want de polo’s gaan al uitgereikt worden.