Busreis naar Aarschot

2017-05-01 15:29 door Kadee

Busreis naar Aarschot op zondag 30 april.

Een stralende zon weerspiegelde zich in het water van de vijver in het Breeven. Om 7:30 uur was iedereen al present en was het wachten op de bus van Scheldeboorden. Die liet op zich wachten en sommigen werden al een beetje zenuwachtig.

Om 7:40 uur verscheen ze dan toch, bleek dat op de papieren van de chauffeur de bus voorzien was voor 7:45 uur. Iedereen aan boord en even natellen met hoeveel we waren. Bleken er drie deelnemers meer dan vermeld op de papieren. Tellen en hertellen leverde altijd hetzelfde resultaat op. Iemand anders laten tellen had ook al geen zin want toen hadden we er nog meer. Na enige tijd zoeken vonden we diegenen die niet op de lijst voorkwamen. Omdat we van tevoren de barcodes moesten uitprinten moesten dezen zich dan maar zelf ter plaatse gaan inschrijven.

Met 59 deelnemers togen we dan op weg. De reis verliep vlot en al om 9:00 uur waren we ter plaatse. Wandel Sportclub Langdorp had alles goed georganiseerd en op 50 meter van de start werden we afgezet en konden de inschrijfkaarten uitgedeeld worden.

Een leuke verrassing wachtte ons nog toen bleek dat nog andere leden, weliswaar met eigen vervoer, hun weg naar Aarschot gevonden hadden en sloten zich bij ons aan. Ze hoefden niet lang te zoeken want de groene brigade kan je al van ver zien aankomen.

Het merendeel van de deelnemers koos voor de 20 km. Direct na de start was het al klimmen geblazen. We stegen naar 50 meter en zochten de natuur rond Speelhoven op. Via pas geopende stille wegen met prachtige vergezichten bereikten we Rillaar. In de Kortakker was een iets te kleine rustpost voorzien. Na de rust trokken we naar het natuurgebied Tienbunder. Het Tienbunderbos is een heuvelrug uit ijzerzandsteen en is 65 m hoog. Deze heuvel was zeer belangrijk voor de plaatselijke bevolking, men vond hier schollen (platte stenen) die men gebruikte als bouwstenen voor huizen en stallingen. Het bos bezit een schat aan flora, naast de inheemse plantensoorten zijn er ook mammoetbomen en zeer oude boskersen. Jammer dat we zo vaak naar de grond moesten kijken om obstakels te ontwijken.

Bij het opnieuw binnenlopen van Rillaar voor onze tweede rust, konden we de Klokkentoren van de Sint-Niklaaskerk bewonderen. Na deze rust trokken we door de vallei van de Motte om dan langs een paar dode zijarmen van de Demer terug te keren naar de startzaal. Toen we deze naderden konden we genieten van het uitzicht van de speciale kerktoren van Aarschot.

Om 16:30 uur was de bus weer ter plaatse om ons op te laden. We konden terugblikken op een leuke dag met prachtig weer en daar bovenop een gezellige sfeer. Daar doe je het toch voor nietwaar?