Busreis Mechelen op zaterdag 15 december

2018-12-20 16:32 door Kadee

Mechelen in den Doenker op zaterdag 15 december:

Om 16:00 uur stonden 80 Kadeesters en Kadeejers in het Breeven te wachten op de bus van Scheldeboorden die ons naar Mechelen zou brengen voor de wandeltocht: Mechelen in den Doenker ingericht door Wandelclub Opsinjoorke.

In de startzaal was het enorm druk, de mensen kwamen niet noodzakelijk om te wandelen maar meer om de kerstmarkt te bezoeken. Dat Mechelen een mooie stad is hoeft geen betoog en nu zeker met de kerstverlichting. Dus al met al was Mechelen toch niet zo doenker.

De tocht liep vanuit startzaal De Loods via de oevers van de Dijle naar het centrum van de stad. Al snel kwamen we de eerste stalletjes tegen met, hoe kan het ook anders, jenevers en andere lekkernijen.

Dan ging het richting brouwerij het Anker. Ook hier een drukte van belang voor de levende kerststal en de optredens. Sommigen konden in het café een plaatsje bemachtigen, voor anderen was er geen plaats in de herberg, zoals 2018 jaar geleden.

Terug naar de Vismarkt voor een nieuwe reeks kerstkraampjes. Het is hier dat onze voorzitter, niettegenstaande hij niet op jacht was, overvallen werd door een aantal Jägermeisters. Die zijn hem duidelijk niet bevallen waardoor hij op de terugweg moeilijk uit zijn woorden kon komen. De afkeurende blikken heeft hij er maar bijgenomen, tenslotte is het maar één keer per jaar kerstmis.

De terugreis verliep vlot en rond 22:45 uur waren we terug in het Breeven.