Verslag

Busreis Kerstmarkt Düsseldorf

2010-12-27 14:44 door Kadee

Kerstmarkt te Dusseldorf op 18 december:
 De dagen vooraf was er al behoorlijk wat sneeuw gevallen, de wegen lagen er spekglad bij. Zou de bus wel rijden, vroegen de 60 deelnemers zich af, die zich verzameld hadden op de parking van het station?
Geen nood, stipt op tijd kwam de bus aangereden, met aan het stuur een streekgenoot. Bart uit Sint-Amands zou met ons naar Düsseldorf rijden. Ongelooflijk hoe snel een bus nog kan rijden op gladde wegen.
Om 11:15 uur waren we al ter plaatse. Opgewekt stapten we naar de eerste kerstmarkt, die slechts 500 meter van de parking verwijderd was. Voor geoefende wandelaars zoals wij, geen enkel probleem dus. Brochures waren op de bus al uitgedeeld, dus we wisten dat er een 6-tal kerstmarkten opgesteld stonden.
Onze eerste halte, de Weihnachtsmarkt am Marktplatz. Sommigen hadden al dorst gekregen van zolang op de bus te zitten en besloten hier in de Ierse Pub al een Guinness te drinken. Anderen hadden honger en aten iets of dronken Gluhwein op de markt zelf. Via de Engelchenmarkt“ auf dem Heinrich-Heine-Platz ging de weg dan verder langs de mooi versierde blokhutten en kramen. Een straat verder was de Weihnachtsmarkt auf der Flinger Straße. Telkens ontdekte men wat nieuws. Ook de moeite waard was de Sternchenmarkt“ am Stadtbrückchen. Overal kon met verschillende Duitse gerechten proeven, gaande van braadworsten, gebakken champignons en vele andere lekkernijen, teveel om op te noemen. Düsseldorf heeft ook prachtige winkelgalerijen die de moeite lonen om in rond te wandelen. Iets verder weg en tegen valavond deden we de Weihnachtsmarkt am Schadowplatz aan. Een klein driekant pleintje waar allemaal blokhutten opgesteld stonden met houtsnijwerk en natuurlijk ook hier met eten en drinken. Die gluhwein is best goed als het koud is. Daar wordt je helemaal warm van vanbinnen. De laatste halte was de Weihnachtsmarkt am Gustaf-Gründgens-Platz / Schadowstraße Hier staat er een ijspiste opgesteld. Jammer dat er niemand schaatsen mee had. Hier was het enige kraam opgesteld dat gebakken vis verkocht. Geen klein visje, neen, neen, naar Duitse normen meneer. Drie keer het formaat van het broodje waar de vis tussen lag.
De duisternis was intussen gevallen, een wondermooi zicht met al die verlichte kramen en versierde kerstbomen. Het werd stilaan tijd om terug richting parking te gaan. Nog een laatste drankje in een taverne en daarna weer naar de bus.
Een prachtige dag in een prachtige stad.

Ga terug