Verslag

Binnenschippertochten

2016-08-08 18:39 door Kadee

Binnenschippertochten op zaterdag 30 juli:

Door de typisch Belgische zomer was het bang afwachten wat het weer op zaterdag 30 juli zou worden. Het afpijlen op woensdag verliep met 8 man niet allen snel, het bleef deze dag tenminste al droog. Op de weide waar we de auto’s wilden parkeren liepen nog paarden te grazen. Gelukkig kwamen we de eigenaar tegen en een uurtje later waren ze al verplaatst.

De voorspellingen wat het weer betreft bleken redelijk gunstig en om 6 uur zaterdagmorgen keken we weliswaar tegen een bewolkte hemel aan maar van regen was geen sprake. Ook de eerste wandelaars bleken al om dat uur paraat ook al mocht er niet voor 7 uur gestart worden. Onze medewerkers waren voor 7 uur ter plaatse omdat we het project met de lidkaart te scannen hadden voorzien. Tegelijk moesten ook de kaarten op de normale manier nog geteld worden, wat natuurlijk extra werk met zich meebracht.

Gelukkig verliep, na een moeilijke opstart, alles naar wens. Al snel bleek dat we met het deelnemersaantal we op een record voor de Binnenschippertochten afstevenden en dan moest de bus uit Paal nog arriveren met 75 man. Zij waren eerst naar Knokke gereden om daar een behoorlijk grote afstand af te leggen zodat ze slechts om 15:30 uur in Wintam aankwamen. Volgens de voorzitter moesten ze alweer tegen 17:00 uur samenkomen. Natuurlijk ontbrak dan ook de tijd om van onze mooie streek te genieten. De meesten kozen er dan ook voor om tot aan de sluis te wandelen en weer terug naar de startzaal. Er bleef amper tijd over om nog iets te eten of te drinken. Het blijft volgens ons een verkeerd idee om 2 wandelingen op 1 dag te doen.

Om 15:30 uur klokten we af op 1.149 deelnemers. Het was te merken dat de Dodentocht niet ver meer af is. Velen waren nog aan het oefenen en gingen daarna hun startkaart afhalen in het centrum van Bornem. Even was er opschudding omdat één van de deelnemers de afstand van 4,5 km vanaf het station tot de startzaal te ver vond, hij bleek dan nog ingeschreven voor de Dodentocht. Daarom begrepen we zijn ontsteltenis niet goed. We hebben hem rustig de Wandelkalender onder de neus geschoven waarin vermeld werd dat men te allen tijde beroep kon doen op de Belbus, het telefoonnummer stond erbij.

Al vroeg in de namiddag bleek het eten in de rustpost ZWOC op te zijn, er werd bijgehaald maar op een gegeven moment had ook de bakker geen pistolets meer. Omdat het na de middag zowaar nog warm werd is er ook stevig gedronken. Een gelukkig einde van een mooie dag, nu nog opruimen en morgen de pijlen wegnemen en het is weer voorbij. Op nu naar de Oktobermarsen met tussenin nog alles klaarmaken voor de Rommelland te Weert.

Ga terug