Verslag

Binnenschippertochten

2015-08-03 09:41 door Kadee

Binnenschippertochten op zaterdag 1 augustus:

Deze tochten die voor de 5de keer ingericht werden ter vervanging van de Mini-Dodentochten, kenden eindelijk het verloop dat we er oorspronkelijk van verwacht hadden.

Het weer, de voornaamste factor voor een wandeltocht, zat eindelijk ook eens mee. Zeker, er was regen voorspeld in de week voorafgaand, maar dat beperkte zich op woensdag, de dag dat het parcours afgepijld moest worden, tot één enkel buitje. Gelukkig hadden we niet de donderdag uitgekozen.

Een paar weken terug vonden we de eigenaar van de weide, bijna naast het gemeenschapshuis te Wintam, bereid om de wagens daar te mogen parkeren. Dit konden de bewoners van de wijk waar de auto's vroeger geparkeerd werden geweldig appreciëren. Iedereen die daar woont kon nu zonder problemen in en uit rijden.

Op zaterdagmorgen waren we samen met een paar wandelaars al vroeg ter plaatse. Een strak blauwe hemel stelde een mooie dag in het vooruitzicht. De wandelaars waren eerst wat onwennig omdat onze parkeerwachters hun verder stuurden dan ze gedacht hadden. Maar hun gezicht klaarde al snel op toen ze merkten dat ze slechts op 50 meter van de startzaal stonden.

Rond 9 uur al merkten we dat een record voor de Binnenschippertochten in de maak was. Velen hadden gekozen om vroeg te vertrekken om de grootste warmte te ontlopen. Al gauw bleek ook onze voedselvoorraad niet groot genoeg, zodat we snel dienden bij te halen. De bakker te Hingene was dan ook rond 11 uur door zijn pistolets heen.

Om problemen aan de zeesluis te vermijden hadden we naast de parcoursbeschrijving informatie opgehangen over de werking en het oversteken van de sluisdeuren. Blijkbaar lezen veel wandelaars de geboden informatie niet en stonden dan vaak voor gesloten sluisdeuren. We gaan ons beraden hoe we hier in de toekomst betere informatie ter plaatse kunnen verschaffen.

Eveneens rond 11 uur bereikte ons het bericht dat er pijlen verdwenen waren, een paar honderd meter voorbij Tuincentrum De Pauw. Inderdaad bleken er 2 pijlen die op in de grond geheide paaltjes gemonteerd waren gestolen te zijn. Ook vrijdag al werden wij er van in kennis gesteld dat er een splitsingsbord afgerukt was aan restaurant De Groene Dijk. We begrijpen niet dat mensen er plezier in vinden om ons het leven zuur te maken. Snel werden er andere pijlen gemonteerd en verliep de dag verder vlotjes.

Veel van onze wandelaars gingen in de namiddag hun documenten afhalen voor deelname aan de Dodentocht. Om 15 uur konden wij tevreden vaststellen dat er 919 deelnemers ingeschreven waren, door de aanwezigheid van verschillende Nederlanders had onze tocht ook een internationaal karakter.

Alle wandelaars die terugkwamen van de tocht waren unaniem over het geboden parcours, geweldig, prachtig, op verschillende plaatsen ongelooflijk stil. Daarvoor doen we het toch!

Bedankt medewerkers van Kadee, zonder jullie zouden we dit niet kunnen doen.

Ga terug