Verslag

Busreis naar Luik

2012-10-01 09:46 door Kadee

Naar de Vurige Stede LUIK op 01.09.2012.

Nu eens geen eerste schooldag op 1 september. Neen, de traditionele uitstap van onze wandelclub op die zonnige zaterdag. Dit jaar is Luik en zijn beroemd station aan de beurt.

Welgemutst stappen de 68 deelnemers om 07.15 uur de bus op. Het verkeer verloopt heel vlot zodat we rond 09.00 uur onze eerste bestemming bereiken: het station van Guillemins. In het Grand Café de la Gare worden we verwelkomd met een tas koffie en bijhorende Luikse wafel. Ook al zit hij in een papierke, hij smaakt toch.

Rond 10.00 uur worden we ingedeeld in drie groepen en onder deskundige leiding van evenveel gidsen starten we ons bezoek aan het station gebouwd door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Deze architect heeft al meerdere stations ontworpen zoals het Stadelhofenstation te Zurich, het station van Luzern, het station Lyon-Saint-Exupéry TGV, het inter-modaal station Oriente in Lissabon en het nieuwe PATH-station in New York.

Het nieuwe station is gemaakt van staal, glas en wit beton, beschikt over een monumentale overkapping van 200 m lang en 35 m hoog. De vorm van het gebouw leidt tot verschillende speculaties. De ontwerper ziet er een naakte vrouw in, anderen een walvis. Hoe dan ook, het is een pareltje. Gestart met de bouw in 1998 werd het in 2009 ingehuldigd. Kostprijs van al dat moois 445 miljoen euro (waarvan 312 voor het station).

Na de rondleiding rijden we met lijnbus 4 naar het centrum van de stad: de Place Saint-Lambert. Hier zien we de restanten van de vroegere kathedraal: Notre-Dame et Saint-Lambert. Metalen zuilen verwijzen naar de buitenmuren van de kathedraal, grijze lijnen op de vloer naar het hoofdschip en de zijbeuken. Ook is het een belangrijk knooppunt want dagelijks stoppen er 1.800 bussen. Enkele moderne winkelcentra nestelen zich aan het plein.

Ook het gebouw met zijn imposante voorgevel trekt onze aandacht. Het huidige gebouw is het derde gebouw op deze plaats dat onderdak verschafte aan de Luikse prins-bisschoppen. Nu bezetten diensten van justitie en het provinciebestuur dit voormalige paleis.

Een boogscheut verder ligt het restaurant As Ouhès waar het middagmaal ons opwacht. Beginnen doen we met de Terrine du chef, croûton grillé et confin de légume. Daarna volgen Carbonnade à la liégoise met frieten en afsluiten doen we met, hoe kan het nog anders: café liégois.

Dan zijn we vrij om Luik op eigen houtje te verkennen. Via leuke straatjes kuieren is best gezellig. Op onze wandeling ontdekken we de woning waar Napoléon een nachtje verbleven heeft. Ook de vertrekplaats van de diligence in 1750 naar Brussel, Antwerpen, Verviers alsook Duitsland, Zwitserland en Italië. Wat een onderneming moet dat geweest zijn, zonder GPS, zonder comfortabele autobus of biljartvlakke autosnelwegen? Nauwelijks voor te stellen.

Als afsluiter mag een terrasje niet ontbreken. Zitten daar geen medereizigers die de allerlaatste frisse Duvels hebben soldaat gemaakt? Maar ook andere bieren zijn niet meer voorradig. Zodat uiteindelijk een Rochefort op de tafel verschijnt. Even lekker hoor!

Rond 17.00 uur rijden we dan huiswaarts. Nagenietend van deze uitstap. Smakend naar meer, Luik is een boeiende stad. Zeker nog een bezoek waard. Eenmaal in Bornem, lokken de eetgelegenheden, de Fortiviteiten. Zodat er nog kan nagekaart worden bij een grote portie mosselen met frieten.

Tot een volgende.

Ga terug