Paastochten

50ste Paastochten : Paasmaandag 22 april 2019

Afstanden : 4 - 7-10-15-20-25-30 km.

Start : Polyvalente zaal CC Ter Dilft
  Sint-Amandsesteenweg 43
  2880 Bornem
.

Starten kan tussen 7:30 en 15:00 uur, laatste aankomst vóór 18:00 uur.

Beschermde tocht + WalkOn wandeltocht in samenwerking met Vayamundo

Natuur en bos vormen de leidraad van deze wandeling, de korte afstanden gaat via het gezellige centrum van Bornem, daarna door dreven van het Graafschap. De grotere afstanden gaan naar de eerste rustpost in deelgemeente Hingene. Daar wandelt men doorheen het park en de bostuinen van kasteel d' Ursel en langs de prachtige tuin van het jachtpaviljoen "De Notelaer" op de oever van de Schelde. De grootste afstanden maken vanuit de rustpost te Hingene nog een lus die gaat via Eikenvliet tot in het dorpje Wintam, gekend door de grote zeesluis die de Schelde met het kanaal naar Brussel verbindt.

Vanuit het centrum van Bornem, maak je kennis met het "land van Stille Waters" met de Schelde die zich in verleidelijke bochten een weg baant tussen groene oevers, slikken en schorren.

Naast het traditionele paaseitje dat iedere deelnemer meekrijgt, wordt ook een Bornem Tripel of frisdrank geschonken. Onder de deelnemers wordt er een prijs verloot goed voor een weekend half pension voor 2 personen in een van de Vayamundo verblijven in Oostende of in Houffalize.

In de startzaal kan je ontbijten met spek en eieren en 's middags serveren we frietjes met stoofvlees.

Bornem, groene long van Klein-Brabant, moet je beleven!

Deelnameprijs:

• Niet leden van een wandelfederatie: 1,50 €
  • Leden van een wandelfederatie: 0,40 € korting = 1,10 €

Bereikbaarheid :

• Ruime parking vlak bij de startplaats.
  • De start ligt op ± 800m van het station van Bornem, lijn 54 Mechelen - St. Niklaas.
  • Groene afpijling vanaf het station tot aan de start en weer terug is voorzien.

Grotere kaart weergeven