Paastochten

48ste Paastochten : Maandag 17 april 2017

Afstanden : 4 - 7-10-15-20-25-30 km.

Start : Sporthal recreatiedomein Breeven
  Barelstraat 111 B
  2880 Bornem
.

Starten kan tussen 7:30 en 15:00 uur, laatste aankomst vóór 18:00 uur.

Beschermde tocht + WalkOn wandeltocht in samenwerking met Vayamundo

Natuur en bos vormen de leidraad, met voor alle afstanden de dreven van het Graafschap met het sprookjesachtige kasteel Marnix de Sainte - Aldegonde. De grotere afstanden gaan via het gehucht "Roddam" naar de eerste rustpost en vandaar naar de deelgemeente Hingene. Daar wandelt men doorheen het park en de bostuinen van kasteel d' Ursel en langs de prachtige tuin van het jachtpaviljoen "De Notelaer" op de oever van de Schelde. De grootste afstanden maken vanuit de rustpost te Hingene nog een lus die gaat tot in het dorpje Wintam, gekend door de grote zeesluis die de Schelde met het kanaal naar Brussel verbindt.

Vanuit het recreatiedomein Breeven, maak je kennis met het "land van Stille Waters" met de Schelde die zich in verleidelijke bochten een weg baant tussen groene oevers, slikken en schorren.

Naast het traditionele paaseitje dat iedere deelnemer meekrijgt, worden er per uur een aantal prijzen onder de deelnemers verloot waaronder een weekend voor 2 personen in een van de Vayamundo verblijven in Oostende of in Houffalize.

Tevens zijn er frietjes met stoofvlees en vers gebakken pannenkoeken in de startzaal te verkrijgen.

Bornem, parel van het Scheldeland, moet je beleven!

Deelnameprijs:

• Niet leden van een wandelfederatie: 1,50 €
  • Leden van een wandelfederatie: 0,40 € korting = 1,10 €

Bereikbaarheid :

• Ruime parking vlak bij de startplaats.
  • De start ligt op ± 1 km van het station van Bornem, lijn 54 Mechelen - St. Niklaas.
  • Groene afpijling vanaf het station tot aan de start en weer terug is voorzien.

Grotere kaart weergeven